FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δεύτερος τώρα ο Παλληνιακός!

Ημερομηνία: 28-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής δεν είχε εκπλήξεις. Είχε φυσιολογικά αποτελέσματα. Κερδισμένος πάλι ο Ιάλυσος που νίκησε στο τέλος, στην κυριολεξία στις καθυστερήσεις τον σκληροτράχηλο Αχαρναϊκό με 2-1 και μάλιστα με πέναλτι! Έτσι, παραμένει πάντα πρώτος και την Κυριακή πηγαίνει στα Βραχνέικα.

*Στη δεύτερη θέση είναι ο Παλληνιακός, η ομάδα από την Ανατολική Αττική που αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα (στην πρεμιέρα με τον Ιάλυσο στη Ρόδο). Η πρωταθλήτρια από την Παλλήνη έρχεται την Κυριακή στον Πύργο κι εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο… σάκος!

*Ο ΠΑΟ Βάρδας έχασε τη δεύτερη θέση, αφού μια άλλη ομάδα από την Ανατολική Αττική, η Θύελλα Ραφήνας, πέρασε με 0-0 από τη Ν.Μανολάδα. Όμως είναι πάντα ψηλά κι έχει την ευκαιρία την Κυριακή να νικήσει στη Ρόδο το Φοίβο και να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

*Ανάσανε ο Πανηλειακός, ενώ βυθίστηκε ο Αστέρας. Η συνέχεια θα έχει πολλές αποδείξεις για τη συνέχεια.

 

Η Νίκη Τραγανού

Η ομάδα της Νίκης Τραγανού έκανε το ρεπό της και προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τον σκληροτράχηλο Αχαρναϊκό. Έχει ανακτήσει το ηθικό της μετά τη νίκη επί της Βάρδας, αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σο, τον οποίο «έκαψε» ο ανεκδιήγητος ρέφερι Τζαγκαράκης. Ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλοος θα προετοιμάσει την ομάδα, ώστε να παρουσιαστεί αξιόμαχη και δυνατή στη μάχη με τους Μενιδιάτες.

*Τα κοριτσάκια επέστρεψαν με νίκη από το Γύθειο. Πολλά μπράβο!

 

Ζητείται έκπληξη

Η Β΄ Φάση του Κυπέλλου Ηλείας συνεχίζεται και θα δούμε αν υπάρξει κάποια έκπληξη. Αντίπαλοι είναι ομάδες Α΄ και Α2 τοπικής. Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερς. Όμως το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας ανάμεσα στα Μακρίσια και τη Ζαχάρω. Σημειωτέον πως οι ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ακόμα για το πρωτάθλημα.

*Λέμε εμείς πως ο Ηλειακός Λεχαινών, ο Αίας, ο Αλφειός και τα Σαβάλια είναι ομάδες που λογικά θα πάρουν την πρόκριση, ενώ και η Δόξα είναι πολύ κοντά να νικήσει στο Πελόπιο, αν δεν κολλήσει στον μέτριο αγωνιστικό χώρο. Αυτά και βλέπουμε…

 

Ημιτελής αγωνιστική

Η 10η αγωνιστική της Α΄ τοπικής έμεινε ημιτελής, αφού για κοινωνικό λόγο δεν έγινε το παιχνίδι Λ.Αστέρας-Ηλειακός Λ., το Σκουροχώρι είχε βυθιστεί στο πένθος. Έτσι, δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη απολογισμό της αγωνιστικής. Η πολύ μεγάλη πάντως έκπληξη έγινε στο Καραλέτσι, όπου ο Ενιπέας «κόλλησε» στο μικρό αγωνιστικό χώρο, δεν πρόσεξε το παιχνίδι, δεν υπολόγισε σωστά κι έχασε δύο βαθμούς, λίαν σημαντικούς στην πορεία του εντός τετράδας.

* Άθλος για την Α.Ε. Πηνείας το 0-0 με τον Ενιπέα. Αυτό το αποτέλεσμα απλώς την κρατάει στη ζωή, αφού παραμένει ουραγός.

*Ένα και μόνο το διπλό από τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, ο οποίος διαπρέπει και είναι πλέον μόνος πρώτος! Πέρασε «αβρόχοις ποσί» από το Κουρτέσι με πεντάρα! Καραδοκεί πλέον ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, όπως και τα Λεχαινά.

 

Όρθιος με ανατροπή

Επική ανατροπή είχαμε στη Γαστούνη. Ο Αίας πήρε τη νίκη από τον Αλφειό, ο οποίος προηγήθηκε 3-1 κι έχασε 4-3. Έτσι, η ιστορική ομάδα έμεινε όρθια κι έκανε βήμα σωτηρίας. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Δ. Παναγιωτόπουλος που έκανε χατ-τρικ.

*Είναι απορίας άξιον, πώς έχασε αυτό το ματς ο Αλφειός, όταν στο 70΄ είχε προηγηθεί 1-3. Προφανώς, οι παίκτες  έμειναν από δυνάμεις, ενώ δεν είχε πάγκο λόγω τραυματισμών και απουσιών (Μερτζάνης, Καλατζής, Τεκερλέκης, Νικολόπουλος, Δαβουρλής, Πεσκελίδης)!

 

Συνεχίζεται το εμπάργκο

Πάντως, το εμπάργκο του Αίαντα από το γήπεδο Γαστούνης συνεχίζεται. Την περασμένη Παρασκευή και πάλι είχαμε μανουριάσματα όταν πήγαν να προπονηθούν οι παίκτες…

 

Παράπονα η Ν.Φιγαλεία

Έχουν τρελαθεί στον Απόλλωνα Ν.Φιγαλείας μ’ αυτά που βλέπουν φέτος από κάποιους διαιτητές που νομίζουν πως έγιναν Λο Μπέλο και αδικούν την ομάδα. Ο Απόλλων Ν.Φιγαλείας μια ομάδα στο άλλο άκρο του νομού είναι από τις πλέον έντιμες και καθαρές. Όμως ορισμένοι διαιτητές κάνουν τα δικά τους. Τρελαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Το κυριότερο τους καλύπτουν οι παρατηρητές και περνούν… λάδι!

 

Διαιτητικά…

Έπειτα από πολύ καιρό ο Γ. Μαρκαντωνάτος δεν ορίστηκε! Αφού έπαιξε σε 8 ματς Γ΄ Εθνικής και δύο μικτών ομάδων, ξεκουράστηκε. Μάλιστα, δεν ορίστηκε στα τοπικά. Ήταν η σειρά του Νίκου Σταυρόπουλου να πάρει τον πρώτο ορισμό, αφού πέρασε τα αγωνιστικά τεστ στην Αθήνα. Ορίστηκε στον αγώνα Καταστάρι-Βλαχιώτης (3-1) παρέα με τους Ασημακόπουλο, Καραμέρο.

*Παράλληλα, ο Μάνθος ήταν παρατηρητής στην Πάτρα (Παναχαϊκή-Καραϊσκάκης), όπου θα έκανε και το… κομμάτι του. Επίσης, ο Σταύρος Βασιλάκης ήταν παρατηρητής στο Παναρκαδικός-Πάμισος.

*Να σημειώσουμε πως ο Στέλιος Κυριακάκης κάνει ανοίγματα στην Α΄ τοπική. Προχτές όρισε τον Καλαμαρά (Δόξα-Θύελλα). Αυτός ο ρέφερι δεν είχε οριστεί ούτε στην Α2. Τώρα πώς γίνεται αυτό το ξέρουν μόνον στην Επιτροπή Διαιτησίας. Μόνο τον Κοιλιομενιάτη δεν έχει ορίσει ακόμη, εκτός κι αν το ζητά ο ίδιος ο Άγγελος! Αλλά θα επανέλθουμε με διαιτητικά.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος