FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτά Οινοποιεία με ξεναγήσεις και γνωριμία με τα τους τοπικούς οίνους

Ημερομηνία: 24-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Κτήμα Μερκούρη και «Ολύμπια Γη» συμμετέχουν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο Open Farm Days 2021
Στόχος της διοργάνωσης να γνωρίσουμε τον πραγματικό αγροτουρισμό

Δύο Οινοποιεία της Ηλείας, το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το Κτήμα Ολύμπια Γη στου Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, συμμετέχουν το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου  στο Open Farm Days 2021, όπου ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος,  στους αμπελώνες και τα Οινοποιεία τους και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

Τo Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, ενώ στην  φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 50  συνολικά Οινοποιεία από όλη τη χώρα.  Δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.

Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουμε τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.

Μια ευκαιρία να βιώσουμε τον πραγματικό αγροτουρισμό στη χώρα μας και εν προκειμένω στην Ηλεία, να δοκιμάσουμε  τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Κτήμα Μερκούρη

Το  ειδυλλιακό Κτήμα Μερκούρη  στο Κορακοχώρι, συμμετέχοντας στο Open Farm Days 2021 το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στην ανοιχτή πρόσκλησή του αναφέρει ότι η ξενάγηση θα περιλαμβάνει εκτός από τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και την ξενάγηση στους ελαιώνες του. Ειδικότερα αναφέρει:« Oι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές για όλους τους φίλους της φύσης και του κρασιού, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4:00 μμ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αμπέλια τους ελαιώνες και το οινοποιείο, να δοκιμάσουν τα προϊόντα του κτήματος και να αγοράσουν εάν το επιθυμούν κάποια από αυτά. Για μεγάλους αλλά και παιδιά (6 ετών).  Η συμμετοχή των επισκεπτών στην ξενάγηση θα είναι δωρεάν. Τέλος, επισημαίνει ότι λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τους περιορισμούς που καθορίζονται από τα αγροκτήματα!»

Κτήμα Ολύμπια Γη

Το Κτήμα Ολύμπια Γη βρίσκεται στου Κοσκινά, μόλις δύο χιλιόμετρα από την καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας , καταπράσινη κοιλάδα του Αλφειού. Είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που ξεκίνησε να παράγει μικρές ποσότητες οίνων ποιότητας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ από το 2008 δημιουργεί το σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος.

Το κτήμα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει οργανωμένους αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες στους χώρους του , δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του και την γαστρονομία της περιοχής είτε δίπλα στο αναπαλαιωμένο πηγάδι είτε στον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου.

Η ξενάγηση στο Κτήμα Ολυμπία Γη  θα γίνει το Σάββατο από τις 10.30 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, περιλαμβάνει βόλτα στο κτήμα, οινογνωσία αλλά και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με συμμετοχή 15 ευρώ. Για την Κυριακή όσοι επισκέπτες επιθυμούν να ξεναγηθούν στο Οινοποιείο, θα πρέπει πρώτα να έλθουν σε επικοινωνία με το ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος