FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητικές κινητοποιήσεις στον Πύργο – Συγκέντρωση και πορεία ως το Διοικητήριο ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 24-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
-Και καταλήψεις σε δυο σχολεία

Σε κινητοποιήσεις προχώρησε χθες μερίδα μαθητών από το 2ο Λύκειο Πύργου και από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για προβλήματα στο σχολείο και για θέματα που σχετίζονται με το εμβόλιο. Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία από το 2ο Λύκειο Πύργου ως το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, για καταθέσουν τα αιτήματά τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Ήρθαμε να καταθέσουμε τα αιτήματά μας γιατί τόσο καιρό δεν γίνεται τίποτα. Θέλουμε σε κάθε τάξη να υπάρχουν 15 άτομα, πρόσληψη νέων καθηγητών. Εμείς δεν έχουμε καν καθηγητή Ιστορίας και απαιτούν να δώσουμε με τράπεζα θεμάτων και βάζουν και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αυτά τα δύο πρέπει να καταργηθούν. Επίσης ζητούμε ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές και θέλουμε να πάρουν σύνταξη οι καθηγητές άνω των 65 ετών. Θέλουμε επίσης ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μας κάνει test, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μόνοι μας γιατί δεν ξέρουμε, και θέλουμε να υπάρξει ενημέρωση για τον εμβολιασμό . Επίσης πρέπει να φτιαχτούν σύγχρονα εργαστήρια και υποδομές για τα ΕΠΑΛ στο Πύργο, το κτίριο χρειάζεται ανακαίνιση», δήλωσε η Βασιλική Λυμπεροπούλου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου στο 2ο Λύκειο Πύργου, και διευκρίνισε ότι το σχολείο δεν είναι υπό κατάληψη.

Η Βιβή Σμαρνάκη, μαθήτρια του 2ο ΕΠΑΛ Πύργου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθηγητές, έχουμε πολλά κενά. Το κράτος δεν προσλαμβάνει νέους καθηγητές και είμαστε πολλά παιδιά σε λίγα τμήματα. Τρία τρία καθόμαστε στα θρανία. Επίσης δεν έχουμε αρμόδιο για τα σελφ τεστ και να μας ενημερώνει για τα εμβόλια, με αποτέλεσμα να έχουμε μικροτραύματα σε μαθητές που τα κάνουν μόνοι τους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες στην κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και του Γυμν.-Λυκείου Βουνάργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος