FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιξιάτικος περίπατος για… λίγους! – Άνοιξαν χθες και στην Ηλεία οι αρχαιολογικοί χώροι

Ημερομηνία: 23-03-2021 | Συντάκτης:

Άνοιξαν χθες τις πόρτες τους και επισήμως οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αρχαίας Ήλιδας, στο Κάστρο Χλεμούτσι και του Επικούρειου Απόλλωνα, όπως και σε όλη τη χώρα με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

Οπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι θα υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Φυσικοί οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ωστόσο, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων είναι σε πολλές περιπτώσεις δώρο άδωρο, αφού δεν επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, οπότε στην περιπτωση των αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας, επισκέπτες μπορούν να είναι μόνο οι ντόπιοι, όσοι κατοικούν περιξ αυτών σε απόσταση δύο χιλιομέτρων! Ειδικά στην περίπτωση του Επικούρειου Απόλλωνα προφανώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για επισκέπτες λόγω της γεωγραφικής θέσης του μνημείου στις Βάσσες.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια ωραία ευκαιρία, τουλάχιστον για όσους κατοικούν κοντά σε τέτοιους χώρους, να τους επισκεφθούν ως μια ανάσα γνώσης και ξεκούρασης, ιδιαίτερα απαραίτητης την περίοδο του παρατεταμένου lockdown που διανύουμε. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος