FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε το «Σεντούκι των Ευχών»

Ημερομηνία: 22-12-2022 | Συντάκτης:

Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών παρoυσίασε το νέο βιβλίο της Μαρίας Συλαϊδή και την συγκινητική ιστορία του Ορέστη

Το ” Σεντούκι των Ευχών” της Μαρίας Συλαιδή , άνοιξε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών, όπου όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση άκουσαν συγκινημένοι την την ιστορία του  έφηβου Ορέστη, του κεντρικό ήρωα του διηγήματος  που, αν και καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο ,μας υπενθύμισε  ότι:” Για να συμβούν τα θαύματα, πρέπει πρώτα να το πιστέψεις ο ίδιος”!

Για το νέο βιβλίο της νεαρής συγγραφέως Μαρίας Συλαϊδή που παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, μίλησαν η φιλόλογος και πρόεδρος του Ομίλου Μαργαρίτα Αργυράκη, η κοινωνική λειτουργός, Κατερίνα Γεωργιοπούλου καθώς και η συντονίστρια της παρουσίασης, Άννα Γεωργιοπούλου. Την εκδήλωση παρουσλιασγς διοργάνωσαν  οι εκδόσεις «Διάνοια».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Επιτέλους, έχει φτάσει εκείνη η πολυπόθητη στιγμή των Χριστουγέννων, όπου μικροί και μεγάλοι στολίζουν το δέντρο με χαρά. Ο Ορέστης κοιτάζει την οικογένειά του από μακριά, μα δεν τολμάει να βρεθεί ανάμεσά τους. Μια λύπη έχει φωλιάσει μέσα του. Προσπαθεί, όπως κάθε χρόνο, να απασχολήσει το μυαλό και το βλέμμα του με κάτι άλλο για να μην τους κοιτάζει, όμως, φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η ατμόσφαιρα δεν είναι η ίδια. Το νιώθει και αυτό του προκαλεί φόβο. Προσπαθεί να αποδιώξει το βλέμμα του για ακόμα μια φορά, αλλά δεν τα καταφέρνει. Κάτι από το παρελθόν έχει γυρίσει πίσω. Νιώθει την καρδιά μέσα στο στήθος του να σφυροκοπά σε κάθε χτύπο. Ήταν μια αχτίδα χαράς που αρνιόταν να δει. Παίρνει μια βαθιά ανάσα, σφιχταγκαλιάζει τις ρόδες του αμαξιδίου του για να φύγει γρήγορα από εκεί, αλλά τελικά το μετανιώνει. Κοιτάζει γύρω του ξανά. Κάτι τον κρατάει πίσω. Ήταν κάτι που του είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot