FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:

Ξανανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21, για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και είναι έτοιμη να δεχθεί τις πρώτες αιτήσεις για το τρέχον έτος.

Οπως και πέρυσι, η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ και της ΗΔΙΚΑ. Η είσοδος θα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι, προκειμένου να χορηγηθεί η οικογενειακή ενίσχυση, πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί και όχι να έχει αποθηκευτεί προσωρινά, καθώς σε αυτή την περίπτωση θεωρείται μη υποβληθείσα.

Για τη διευκόλυνση στην υποβολή της αίτησης Α21 επισημαίνεται:

1. Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρίζονται στην αίτηση Α21, πρέπει να είναι έγκυροι.

2. Οι φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και λοιπών Σχολών Δημοσίου πρέπει να έχουν φοιτητικές ταυτότητες (πάσο) σε ισχύ.

3. Οι φοιτητές που μετεγγράφησαν εντός του 2019 πρέπει να έχουν επιπλέον διαθέσιμο τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας, που είχαν πριν από τη μετεγγραφή τους.

4. Για τα εξαρτώμενα τέκνα που το έτος 2019 είναι 19 ετών (έτος γέννησης 2000) και είναι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δικαιούχοι πρέπει να καταχωρίζουν τον αριθμό μητρώου μαθητή καθώς και τον αριθμό μητρώου του σχολείου φοίτησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος