FOLLOW US: facebook twitter

«Ανοιχτή» η έναρξη αντιπυρικής περιόδου από την Πρωταπριλιά!

Ημερομηνία: 17-02-2022 | Συντάκτης:

Στον Πύργο βρέθηκε χθες ο νέος περ/κός διοικητής ΠΥ Δυτικής Ελλάδας, Χριστ. Μπόκας


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο έναρξης της αντιπυρικής περιόδου νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Χριστόφορος Μπόκας, κατά την επισκεψή του στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου χθες το μεσημέρι.
Ο κ. Μπόκας, αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του με την τοπική αυτοδιοίκηση, μετέβη στην Υπηρεσία και συναντήθηκε με τον νέο διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γ. Κωνσταντακόπουλο, τον νέο διοικητή της ΠΥ Πύργου, Ν. Σμαρνάκη, και αξιωματικούς της Υπηρεσίας.
«Σύντομα θα κάνουμε και ΣΤΟ και ΣΟΠΠ με όλους τους αρμόδιους φορείς, για να είμαστε σε εγρήγορση, διότι και το Πάσχα φέτος είναι νωρίς. Αν χρειαστεί, η αντιπυρική περίοδος θα ξεκινήσει νωρίτερα, ίσως στις 15 Απριλίου ή από την αρχή του μήνα αν κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με τα συμβάντα και τις κλιματολογικές συνθήκες», τόνισε σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να «τιμωρηθούν» οι αγρότες.
«Δεν θα το πράξουμε με σκοπό να μην κάνουν τη δουλειά τους οι αγρότες, διότι είναι σύμμαχοί μας. Η καλή λειτουργία τους στα κτήματά τους και στην ύπαιθρο θα αποτρέψει τις πυρκαγιές, με την άροση και την αποψίλωση. Είμαστε σύμμαχοί τους», ανέφερε.
Παράλληλα, ο νέος περιφερειακός διοικητής δήλωσε πως η παρουσία του στην Ηλεία από τον δεύτερο μήνα του έτους μαρτυρά τη βούληση για έγκαιρη και επαρκή προετοιμασία.
«Η επίσκεψή μου στην Ηλεία αυτό σηματοδοτεί, να ανανεώσουμε πρωτόκολλα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί η υπηρεσία μας λειτουργεί καθ΄ όλο το χρόνο. Ήδη οι αξιωματικοί είναι σε επιτροπές για να δουν δρόμους, δεξαμενές, οχήματα και επισκευές, ατέλειες κλπ. Διαπίστωσα ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία στην πράξη, όμως κάτι συμβαίνει κι έχουμε πυρκαγιές, αυτό πρέπει να το δούμε κα να το διορθώσουμε. Παρά την υπερπροσπάθεια, το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό και αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε χωρίς να το ερευνήσουμε. Για αυτό ήδη τοποθετούμε δεξαμενές σε επίκαιρα σημεία και ήδη από τις 15 Φλεβάρη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο τον Μάιο να μην έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Είμαστε μια ευαίσθητη περιοχή και η πιο ευαίσθητη υπηρεσία είναι του Πύργου», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι κάθε απόφαση λαμβάνεται με κριτήριο την προστασία των πολιτών.
«Το μήνυμα είναι ένα, ότι θέλουμε να προστατέψουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Αυτό μπορεί να το κάνει καλύτερα ο υπεύθυνος πολίτης. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και σας δίνω το λόγο μου ότι θα το δείτε να συμβαίνει», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος