FOLLOW US: facebook twitter

Ανένδοτο κήρυξαν οι δικηγόροι της Αμαλιάδας για να μην κλείσει το Πρωτοδικείο της πόλης

Ημερομηνία: 15-01-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση Μιχάλη Κατρίνη με το Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας που δήλωσε ότι προτίθεται και ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον αγώνα τους

  • Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν κατά την διάρκεια της  Γ.Σ του Συλλόγου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στο πλευρό των δικηγόρων της Αμαλιάδας, δήλωσε ότι τάσσεται ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης έτσι ώστε να μην κλείσει  μα ούτε και να υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, στην συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου στα γραφεία τους συνοδευόμενος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

Για το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, τον κ Κατρίνη ενημέρωσε συνοπτικά ο πρόεδρος κ. Θανάσης Θεοδόσης που τόνισε ότι παραμένουν ανυποχώρητοι και διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αν χρειαστεί να τις εντείνουν ακόμα περισσότερο προκειμένου να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας στην περιοχή και να μην αποτελέσει ακόμα ένα «θύμα» νομοσχεδίου.  Όπως είπε, ο υφυπουργός τους ανέφερε πως βασική αρχή του νομοσχεδίου θα είναι η ύπαρξη ενός κεντρικού Πρωτοδικείου ανά νομό και όπου υπάρχει δεύτερο Πρωτοδικείο αυτό θα ονομάζεται Περιφερειακό όπου θα δικάζονται εκεί μόνο υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Πρωτοδικείου. Αυτό σημαίνει πως θα γίνονται αστικές υποθέσεις μέχρι και 250.000 ευρώ και ποινικές υποθέσεις που κατά τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας υπάγονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κ. Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης που αντί να διευκολύνουν την απονομή Δικαιοσύνης θα την δυσκολέψουν όπως είπε ακόμα περισσότερο και επισήμανε ότι και ο ίδιος προσωπικά αλλά και το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσουν πιέσεις στη Βουλή προκειμένου να μην κλείσει το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας. «΄Όλοι μαζί θα παλέψουμε για αν δείξουμε το αυτονόητο, δηλαδή όχι μόνο πως το Πρωτοδικείο της πόλης έχει έναν τεράστιο κύκλο εργασιών εξυπηρετώντας το μισό νομό, αλλά βοηθά και σημαντικά στην έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης.» Τέλος ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας προκειμένου να αλληλοενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Ανένδοτο αγώνα αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αμαλιάδας στην Γενική τους Συνέλευση 

Εξάλλου, το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε και Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για θέμα του Πρωτοδικείου όπου οι δικηγόροι διατράνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάσουν μέχρι το κλείσιμο της πόλης και την  καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να μην φύγει ή να μην υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας. Άμεσα μάλιστα σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το σκοπό αυτό, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης και οι φορείς της πόλης, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά και να δεσμευτούν για τις κινήσεις τις οποίες θα ακολουθήσουν.

Επίσης θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί και η μέρα από την οποία και μέχρι την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη στην Βουλή προς ψήφιση, θα απέχουν πλήρως από τα καθήκοντά τους.

Όπως τόνισαν, στόχος τους να αποτρέψουν αυτή την απόφαση – “ταφόπλακα” όπως την χαρακτηρίζουν, που θέλει το Πρωτοδικείο της πόλης να μετατραπεί σε περιφερειακό, στο οποίο θα πραγματοποιούνται μόνο δίκες Μονομελούς, με φυσική συνέπεια το κλείσιμο.

*Φωτογραφίες: ilidakampos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot