FOLLOW US: facebook twitter

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Γ.Ν. Ηλείας: «Πρώτα μας χειροκρότησαν και τώρα μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου»

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Γ.Ν. Ηλείας για τελεσίγραφο «απόλυσης» του Υπ. Υγείας
– «Δεν είμαστε διώκτες της υγείας ούτε του εμβολιασμού, είμαστε όμως, διώκτες του εξαναγκασμού και του παραλογισμού» δήλωσαν στην Πρωινή οι κ.κ. Ν. Τσιρώνη και Κ. Αποστολοπούλου


Γράφει η Κική Κολοβέρου- [email protected]


Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έστειλε ο Υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας τους, ότι εάν δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ. Φράση η οποία μεταφράζεται ουσιαστικά ως… απόλυση, αν και ο ίδιος απέφυγε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη λέξη, λέγοντας πως «αν η εισήγηση του γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν πληροί τα τυπικά προσόντα, άρα «δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ»…

Αν η δήλωση αυτή του υπουργού μετουσιωθεί σε πράξη, το Νοσοκομείο Πύργου, που τους τελευταίους μήνες, στερείται τις πολύτιμες υπηρεσίες 25 συνολικά υγειονομικών, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθώς δεν συμφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Εκπρόσωποι των ανεμβολίαστων υγειονομικών, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, και μέσω της «Πρωινής» απεύθυναν έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας του να ανακαλέσει και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ταυτόχρονα καταθέτουν και μια σειρά από παραδείγματα που όπως τονίζουν αποδεικνύουν πως το μέτρο της υποχρεωτικότητας δεν θα έπρεπε να ισχύει, δεδομένου ότι και οι εμβολισμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Η νοσηλεύτρια Νίκη Τσιρώνη και η τραπεζοκόμος Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, εργαζόμενες στο Νοσοκομείο του Πύργου, επισημαίνουν: «Κύριε Πλεύρη, απευθυνόμενοι σε εσάς προσωπικά, μέσω αυτού του άρθρου, γεμάτο αγανάκτηση, σας παραθέτουμε τα εξής με την ελπίδα ότι κάτι από αυτά να εισακουστεί, έστω και την ύστατη στιγμή. Επικαλούμενοι την απλή λογική, θα πρέπει να αντιληφθείτε, ότι συνάδελφοί μας σε δημόσια νοσοκομεία τριπλά εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν μπαίνοντας σε ελάχιστες μέρες καραντίνας και εργάζονται εξυπηρετώντας μετά δυσκολιών τους συνανθρώπους μας με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε αυτούς. Τους ανθρώπους εκείνους που προκειμένου να τους προστατέψετε και στο βωμό του κοινού καλού δείξατε την πόρτα της εξόδου σε έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου, αφήνοντας αστελέχωτα νοσοκομεία και ταυτόχρονα αδιαφορώντας για αυτούς τους συμπολίτες σας και την ποιότητα ζωής τους. Με τρόπο αυταρχικό και εκδικητικό στέλνετε τελεσίγραφα σε ανθρώπους που χειροκροτούσατε πριν καιρό. Δεν είμαστε διώκτες της υγείας ούτε του εμβολιασμού, κύριε Πλεύρη, είμαστε όμως, διώκτες της βίας, του εξαναγκασμού και του παραλογισμού. Μένουμε όρθιοι μέχρι τέλους, σεβόμενοι την ελευθερία και το δικαίωμα στο αυτεξούσιο του ανθρώπου. Δεν πράττουμε κακώς ούτε βλάπτουμε κανέναν συμπολίτη μας και περιμένουμε εναγωνίως να ανακαλέσετε, προκειμένου να επιστρέψουμε στο καθήκον μας προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στον συνάνθρωπο».

Παράλληλα, υπενθυμίζουν, ότι με παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός, σχετικά με την υποχρεωτικότητα τον Ιούνιο του 2021 ισχυριζόταν ότι η υποχρεωτικότητα σε εμβολιασμό δεν υφίσταται, ανεξαιρέτως. «Βέβαια, λαμβάνοντας την υπουργική θέση οι απόψεις ενός δημοκράτη προφανώς μεταβάλλονται. Αντιλαμβανόμενοι, λοιπόν, κι εμείς την κατάσταση που επικρατεί εν γένει, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε και να εκφράσουμε ως ελεύθεροι και αξιοπρεπείς πολίτες την σχετική μας άποψη, η οποία βασίζεται στην κοινή λογική, είναι ανεπηρέαστη από θέσεις και αξιώματα και εκπροσωπεί πολλούς ανθρώπους και κυρίως τους εργαζομένους υγειονομικούς σε αναστολή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος