FOLLOW US: facebook twitter

Ανέγερση δημοτικού σχολείου Ν. Μανωλάδας και ΓΕΛ Λεχαινών: Χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικης Ελλάδας

Ημερομηνία: 15-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”20322″ img_size=”full”][vc_column_text]Η ανέγερση τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στη Νέα Μανωλάδα και στα Λεχαινά  με συνολικό προϋπολογισμό 13,1 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» μετά την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στην Ηλεία τα δύο νέα σχολικά συγκροτήματα αφορούν:

1. Την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ. Το κτίριο του σχολείου είχε κριθεί επικίνδυνο μετά τον σεισμό του 2008 και οι μαθητές έκαναν μάθημα στο… προαύλιο, θέμα που είχε λάβει πανελλήνια διάσταση και επιτέλους ένα αίτημα ετών γίνεται πράξη. Δικαιούχος του έργου είναι η εταιρεία του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

2. Την κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ και δικαιούχο την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

«Είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και μια καλή είδηση για την  εκπαιδευτική κοινότητα στις τέσσερις περιοχές. Παράλληλα, ρυθμίζεται μιαεκκρεμότητα που ειδικά για τις περιπτώσεις της Πάτρας και της Νέας Μανωλάδας, έρχεται απ’ το παρελθόν», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Η χρηματοδότηση των τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» που αφορά στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στην συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot