FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητούν τα ίχνη της «σπείρας των ΑΤΜ»

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Ασφάλειας Πύργου μετά την έκρηξη στη Δίβρη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαίτιων της ανατίναξης του ΑΤΜ στη Δίβρη τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Σε συνεργασία και με τις αστυνομικές αρχές της Αρκαδίας, οι οποίες ήταν οι πρώτες που έλαβαν το σήμα από το «100» μετά την έκρηξη, «χτενίζεται» η ορεινή ζώνη στα όρια με την Ηλεία, με στόχο τον εντοπισμό του οχήματος διαφυγής, όπως έγινε με παρόμοιο συμβάν στην Ανδραβίδα στις αρχές του Οκτωβρίου.

Από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, οι δύο δράστες διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού, μάλλον προς τα βουνά της Αρκαδίας και μάλλον πρόκειται για Έλληνες.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι η ίδια σπείρα που «χτύπησε» και στα δύο σημεία, αλλά εικάζεται ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα με υποομάδες που μελετούν πρώτα κάθε σημείο και στη συνέχεια «χτυπούν», ενώ είναι ισχυρή η πιθανότητα να έχουν κρησφύγετο σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες έχουν βάλει στο στόχαστρο ΑΤΜ συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, καθώς είναι το μοναδικό που δεν χρησιμοποιεί χρωμοπαγίδα, δηλαδή αμπούλα μέσα στην κασετίνα με τα χρήματα, η οποία σε περίπτωση έκρηξης λερώνει και αχρηστεύει τα χρήματα.

Εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι η συγκεκριμένη «δραστηριότητα» είναι στην αρχή ενός νέου κύκλου έξαρσης, κάτι που δεν αποκλείει νέο χτύπημα, για αυτό και οι έρευνες εντείνονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος