FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζεται η ύδρευση στη Ζαχάρω – Έργο 1,14 εκατ. ευρώ δημοπρατείται από τη δημοτική αρχή

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στον δήμο Ζαχάρως, καθώς η δημοτική αρχή κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο και να διευθετήσει προβλήματα που είχαν προκύψει στη μελέτη. Το έργο είναι ύψους περίπου 1,1 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση και τη λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας και τηλε-ελέγχου του δικτύου, με στόχο να γίνεται έγκαιρος και ακριβής έλεγχος ανά πάσα ώρα και στιγμή και να επιδιορθώνονται άμεσα πιθανές βλάβες.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, τόνισε ότι παρέλαβε έναν φάκελο με πολλά προβλήματα και με λίγες πιθανότητες να ενταχθεί για χρηματοδότηση, παρ’όλα αυτά κατάφερε να λύσει τα προβλήματα και να υποβάλει πλήρη φάκελο του έργου, το οποίο και εγκρίθηκε.

«Βρήκαμε έναν φάκελο που είχε σοβαρά ζητήματα με τις μελέτες, ωστόσο καταφέραμε να διευθετήσουμε όλα τα προβλήματα με πολλή προσπάθεια, ώστε να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για έργο 1,14 εκατ. ευρώ περίπου, που προβλέπει σύστημα τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης. Έχουν ήδη ετοιμαστεί τα τεχνικά δελτία και προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου», ανέφερε.

Παράλληλα, ο δήμος προχωρά την αποκατάσταση ζημιών τόσο στον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης από Μίνθη έως Ζαχάρω σε συνολικό μήκος 565 μέτρων όσο και στον εσωτερικό δίκτυο της Ζαχάρως.

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Ζαχάρως, ο κ. Αλεξανδρόπουλος επισήμανε ότι παρέλαβε μια κατάσταση υπέρογκου χρέους προς τη ΔΕΗ, το οποίο ξεπερνούσε το ένα εκατ. ευρώ, και τώρα έχει δρομολογήσει τη σταδιακή οικονομική εξυγίανσή του με την καταβολή περίπου 35.000 μηνιαίως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος