FOLLOW US: facebook twitter

Αναβάλλεται οριστικά η Olympic Port Market

Ημερομηνία: 23-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

periptera-olympic-port-market

Την ματαίωση της διοργάνωσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

  • Προσωρινά αναβάλλονται οι εκδηλώσεις και της Ναυτικής Εβδομάδας

Την ματαίωση της διοργάνωσης της Olympic Port Market που επρόκειτο να γίνει στο Κατάκολο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, αφού όπως τονίζει ο διοργανωτής δεν απεδέχθη να προχωρήσει η Έκθεση αποκλείοντας όμως το δικαίωμα λιανικής πώλησης για να κατευναστούν οι ανησυχίες των επαγγελματιών του Κατακόλου. Κατόπιν τούτου η έκθεση αναβάλλεται οριστικά και προσωρινά μόνο οι εκδηλώσεις για την Ναυτική Εβδομάδα. Ο κ. Βαρουξής κοινοποίησε και υπογράφει το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο επισημαίνοντας:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, στο Κατάκολο είχε προγραμματιστεί Ναυτική Εβδομάδα, μέρος της οποίας ήταν και η Έκθεση Olympic Port Market η πρώτη έκθεση για τα παραδοσιακά προϊόντα, την τουριστική οικονομία και τον τουρισμό.

Κάλεσα σήμερα τον κο Κούτρα (διοργανωτή της Olympic Port Market )και του ζήτησα να προχωρήσει στην υλοποίηση της Έκθεσης, αποκλείοντας όμως το δικαίωμα λιανικής πώλησης, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες των Επαγγελματικών Ενώσεων που είχαν εκφράσει  τις επιφυλάξεις τους. Η απάντηση του κου Κούτρα ήταν αρνητική αντιτείνοντας  ότι όχι μόνο σε όλη την Ηλεία αλλά και σε άλλους νομούς (πχ Νομό Αχαΐας) , κατά την διάρκεια όλου του έτους διοργανώνονται Εκθέσεις πολύ μικρότερης εμβέλειας και αδειοδοτικής  ιδιότητας, οι οποίες παρέχουν  αυτό το δικαίωμα στους εκθέτες τους.

Ειδικότερα ο κος Κούτρας με ενημέρωσε ότι σε όλες τις εκθέσεις ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) Συμφωνητικό μεταξύ διοργανωτή και εκθέτη

β) Δελτίο αποστολής το οποίο πάνω  αναφέρει και το νούμερο της ταμειακής μηχανής

γ) Εφόσον οι εκθέτες είναι παραγωγοί το Δελτίο Αποστολής δεν χρειάζεται να αναφέρει  το νούμερο της ταμειακής μηχανής

Και ότι μια τέτοια απαίτηση θέτει σε συμβατικούς  κινδύνους  όλη τη διοργάνωση, είτε προς τους εκθέτες, είτε προς το μεταξύ ημών  ιδιωτικό συμφωνητικό για την υλοποίηση της έκθεσης.

Και  ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα νομικής φύσεως για τυχόν πώληση προϊόντων  αλλά μόνο φορολογικό θέμα το οποίο διασφαλίζεται με τον ανωτέρω τρόπο.

Παρ’ όλο  το ισχυρό επιχείρημα του κου Κούτρα , η θέση μου δεν άλλαξε, διότι έχω δεσμευτεί σαν πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου, ότι ο Τουριστικός Λιμένας θα πορευτεί σε μια πορεία Ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς να “παράγει” κίνδυνο για το Δ.Λ.Τ. ή τον εμπορικό κόσμο – εκθέτες.

Κατόπιν τούτου ο κος Κούτρας μου γνωστοποίησε την υπαναχώρησή του από την υλοποίηση της Olympic Port Market και ως εκ τούτου οι εκδηλώσεις που αφορούσαν τη Ναυτική Εβδομάδα αναβάλλονται προσωρινά λόγω της ανάγκης νέου προγραμματισμού,  η δε Olympic Port Market αναβάλλεται οριστικά. Η μόνη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αφορά την λαϊκή συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα  το Σάββατο 23/07/2016 στο Λιμάνι  Κατακόλου  και ώρα 21.30.

Λεωνίδας Ε. Βαρουξής

Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Π.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος