FOLLOW US: facebook twitter

ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Νέα εποχή για Πύργο και Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 16-10-2023 | Συντάκτης:

Σαρωτική νίκη Στάθη Καννή στο Δήμο Πύργου!

Κέρδισε τον Τάκη Αντωνακόπουλο με 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά

  • «Ο Δήμος Πύργου επιστρέφει στην αξιοπρέπεια» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο νέος Δήμαρχος μπροστά από εκατοντάδες πολίτες που γιόρτασαν την νίκη της παράταξης «Μπορούμε» έξω από το εκλογικό της κέντρο

Γράφει η Κική Κολοβέρου- [email protected]

Σαρωτική νίκη επεφύλασσαν οι πολίτες του Δήμου Πύργου στον Στάθη Καννή που τον εξέλεξαν Δήμαρχο στο β’ γύρο με ποσοστό 56,03% (11.724 ψήφους) και 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον απερχόμενο Τάκη Αντωνακόπουλο που έλαβε 43,97%  (9.200 ψήφους).

Η συμμετοχή στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση έφτασε το 43,93% (ψήφισαν 21.703) ενώ βρέθηκαν 427 άκυρα και 352 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Στάθης Καννής σάρωσε στην Δημοτική Ενότητα Πύργου λαμβάνοντας 58,93% (8.424 ψήφους) έναντι 41,07% (5.870 ψήφους) του Τάκη Αντωνακόπουλου ενώ ο νέος Δήμαρχος κέρδισε και την Δημοτική Ενότητα Ωλένης με 51,55% (1.747 ψήφους) έναντι 48,45% (1.642 ψήφους) του απερχόμενου Δημάρχου.

Η Δημοτική Ενότητα Ιάρδανου κερδίσθηκε από τον Τάκη Αντωνακόπουλο με μόλις 21 περισσότερα ψηφοδέλτια λαμβάνοντας 50,56% (944 ψήφους) ενώ ο Στάθης Καννής έλαβε 49,44% (923 ψήφους) το ίδιο και η Δημοτική Ενότητα Βώλακα όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος έλαβε 54,15% (744 ψήφους) και ο νέος Δήμαρχος 45,85% (630 ψήψους)

Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί

Μια μόλις ώρα μετά το άνοιγμα της κάλπης, εκατοντάδες πολίτες από τον Πύργο και τις δημοτικές ενότητες, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει, κατέκλεισαν το εκλογικό κέντρο του νέου Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, στο πεζόδρομο της Γρηγορίου Ε’ για να γιορτάσουν την μεγάλη νίκη της παράταξης «Μπορούμε».

Το συγκεντρωμένο πλήθος, με την εμφάνιση του νέου Δημάρχου Στάθη Καννή, ξέσπασε σε χειροκροτήματα και τον «έπνιξε» στις αγκαλιές ενώ ο ίδιος φανερά συγκινημένος και με τη χαρά της νίκης ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, έχοντας δίπλα του την σύζυγο του Γιάννα, τα παιδιά του Θάνο και Στέλλα αλλά και συνεργάτες και στελέχη της παράταξης του μίλησε από καρδιάς για τον αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί και πως από την 1η του νέου χρόνου, θα είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου τους!

«Ο Δήμος Πύργου επιστρέφει στην αξιοπρέπεια» είπε, όπως ήταν και το βασικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, και το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

Ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, μιλώντας στον κόσμο δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους και όλες, για αυτή την καθαρή νίκη. Μια νίκη που αξίζει για τον Πύργο. Σε όλους σας αξίζει αυτή η νίκη! Δε νίκησα εγώ, νικήσατε εσείς όλοι, και εσείς που είστε εδώ και αυτοί που λείπουν,  γιατί θα είμαι ένας Δήμαρχος όλων των Πυργιωτών και των Δημοτικών Κοινοτήτων. Όλες οι δημοτικές ενότητες θα είναι «ένα» για μένα και τη δημοτική αρχή. Ο Πύργος, η Ωλένη, ο Βώλακας, ο Ιαρδανος αξίζει μια καλύτερη τύχη!

Μαζί θα παλέψουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων των συμπολιτών μας, αυτός είναι ο ρόλος μας στη νέα δημοτική αρχή τη νέα 5ετια. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε κυρίως τη νέα γενιά που της χρωστάμε πολλά, αυτά που της στερήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτούς κυρίως αξίζει αυτή η νίκη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμπαρασταθήκατε ενεργά. Βρεθήκαμε μπροστά σε εμπόδια πολλά, σε συνθήκες άσχημες… Τέλειωσαν όμως τώρα. Σκεφτόμαστε μόνο το αύριο, την 1/1/2024 στρωνόμαστε στη δουλειά για το αύριο του Πύργου μας.

Ο Δήμος Πύργου επιστρέφει στην αξιοπρέπεια! Θα επανέλθει η κανονικότητα αυτή που στερήθηκε αυτά τα 4 τελευταία χρόνια. Η δημοτική αρχή θα σέβεται την  οποιαδήποτε άποψη, ο κάθε πολίτης θα μπορεί ελεύθερα να εκφράζεται, να κρίνει…

Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά γιατί η ημέρα αυτή είναι ιστορική για το δήμο μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα παιδιά που στελέχωσαν  το ψηφοδέλτιο του κορμού του Δήμου, όλους τους υποψήφιους των κοινοτήτων μας, την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, το Θάνο που στάθηκε δίπλα μου, την κόρη μου και την γυναίκα μου! Πλέον το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση, οποιαδήποτε άποψη. Πραγματικά ξημερώνει μια άλλη μέρα που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ξέρατε.

Θέλω να γιορτάσουμε ήσυχα μαζί, να είστε δίπλα μου και τις επόμενες μέρες, την επόμενη 5ετία, δεν θα είναι ο δήμαρχος που θα αποφασίζει ούτε το δημοτικό συμβούλιο. Έχω ανάγκη τις προτάσεις όλων, τις θέσεις όλων των συμπολιτών μας. Θα σεβόμαστε και τις θέσεις της αντιπολίτευσης, είναι θεσμικά όργανα, σε ένα συλλογικό όργανο πρέπει όλες οι απόψεις να κατατίθενται,  όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη, δεν πρέπει να στερείται τίποτα ο πολίτης και οι παρατάξεις του δημοτικούς συμβουλίου.

Να είστε όλοι καλά! Σας ευχαριστώ πολύ!

Όλη η παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ευχαριστεί, γιατί «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» να αλλάξουμε τον Πύργο και τις δημοτικές ενότητες. Σας ευχαριστώ πολύ!».

Δήλωση Τάκη Αντωνακόπουλου

Με μια λιτή δήλωση, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, την οποία και απέστειλε δέκα λεπτά μετά τις 8 χθες το βράδυ συνεχάρη τον Στάθη Καννή και του ευχήθηκε καλή θητεία. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Καννή για την νίκη του. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία. Ο Δήμος Πύργου έχει ανάγκη από συνεργασία και συναίνεση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος».


Επιστροφή με κρότο!

-Σαρωτική νίκη για τον νέο δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο με 63,75% στον β΄ γύρο

«Άγγιξε» τον διπλασιασμό των ψήφων του,

περιορίζοντας τον αντίπαλό του Γιάννη Λυμπέρη στο 36,25%

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο «τιμόνι» του δήμου Ήλιδας ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καθώς στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών επικράτησε με το εντυπωσιακό 63,75% επί του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος έμεινε στο 36,25%, παρότι στον α΄ γύρο είχε πάρει διαφορά 9 μονάδων.

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση καθώς «άγγιξε» τον διπλασιασμό των ψήφων του, αφού από τις 5.073 του α’ γύρου έφτασε στις 9.187, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της στήριξης από τον Ανδρέα Παπαδάκο, που είχε πάρει 26,19%.

 Στον αντίποδα, ο Γιάννης Λυμπέρης δεν μπόρεσε να διατηρηθεί ούτε στα επίπεδα του α’ γύρου, αφού από τις 6.841 ψήφους περιορίστηκε χθες στις μόλις 5.224 ψήφων. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επικράτησε με 64,27% στη ΔΕ Αμαλιάδας έναντι 35,73%, ενώ στη ΔΕ Πηνείας κέρδισε με 61,12% έναντι 38,88% του κ.Λυμπέρη.

Η αποχή των ψηφοφόρων του δήμου Ήλιδας ήταν υψηλή καθώς η συμμετοχή έφτασε στο 45%.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί

Στο «στρατόπεδο» του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επικρατούσε από νωρίς το μεσημέρι συγκρατημένη αισιοδοξία και, μόλις άρχισε η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τα χαμόγελα στις τάξεις της παράταξης πολλαπλασιάστηκαν.

Λίγο πριν από τις 8μ.μ., όλα είχαν πια ξεκαθαρίσει για το ποιος εκλέγεται νέος δήμαρχος και απέμενε μόνο ο προσδιορισμός του εύρους της νίκης, ενώ οι πρώτοι πανηγυρισμοί ήταν ήδη γεγονός!

Στο εκλογικό κέντρο αφίχθη και ο Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και αυτός με τη σειρά του τον ασπάστηκε και σήκωσαν μαζί τις γροθιές της μεγάλης νίκης!

Μέσα σε λίγα λεπτά, εκατοντάδες πολιτών κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο και τους γύρω δρόμους, για να πανηγυρίσουν την εκλογική επιτυχία, υπό τη συνοδεία συνθημάτων και τραγουδιών.

Εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε τον κόσμο και τον Ανδρέα Παπαδάκο ξεχωριστά, κάνοντας λόγο για νέα αρχή στον τόπο.

«Συγχαρητήρια στην παράταξή μας και στην παράταξη ΗΛΙΔΑ 36. Συγχαρητήρια στον φίλο μου Ανδρέα Παπαδάκο. Απόψε έπεσε το καθεστώς Λυμπέρη! Ξεκινά μια καινούργια μέρα. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε από την αρχή τον δήμο. Τα λόγια δεν φτάνουν να περιγράψω τη χαρά μου. δικαιωθήκαμε για τον αγώνα μας. Χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, αλλά παρόλα αυτά είσαστε νικητές. Εγώ και ο Αντρέας θα δώσουμε τα πάντα για τον δήμο μας», δήλωσε.

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπαδάκος, εξίσου χαρούμενος και συγκινημένος, απευθύνθηκε στο πλήθος και δήλωσε:

«Δεν είμαστε απλώς συνδημότες. Έτσι θα συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο. Σας ευχαριστούμε όλους! Κάναμε το αυτονόητο να αλλάξει αυτός ο τόπος. Είμαι υπερήφανος γιατί με πιστέψατε και πιστέψατε και τον Χρήστο για την αλλαγή του τόπου. Σας ευχαριστούμε όλους». 

Φωτογραφίες Κρίστο Χάσα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia