FOLLOW US: facebook twitter

Ανασυγκρότηση μέσα από την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηλείας

-Αίτημα προς το Υπουργείο Τουρισμού και έγκριση διαδημοτικού Μνημονίου Συνεργασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η ανασυγκρότηση της Ηλείας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, μέσα από τη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη είναι ο στόχος των δύο αποφάσεων που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε στις εισηγήσεις του ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ όλων των δήμων και με την προώθηση του αιτήματος για χαρακτηρισμό της Ηλείας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού, η Ηλεία μπορεί να αξιοποιήσει τα ισχυρά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να καλλιεργήσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

«Κρίνεται αναγκαία η δομική αναπροσαρμογή του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τη δημιουργία και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένου στην προσφορά σύνθετων εμπειριών πολιτισμού, παραδόσεων, γαστρονομίας και φυσικών απολαύσεων, η υποστήριξη των οποίων απαιτεί σύγχρονες δομές προγραμματισμού διοίκησης και προσέλκυσης επενδύσεων. Υπό αυτό το πνεύμα, η κεφαλαιοποίηση του πλούσιου φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της Ηλείας, μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής όχι μόνο για την τοπική αλλά και για την εθνική επιχειρηματικότητα», τόνισε και πρόσθεσε πως η ανάδειξη της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία μπορεί να επηρεάσει και υποστηρίξει την Εθνική Τουριστική Εικόνα της χώρας παγκοσμίως λόγω Οικουμενικότητας της Ολυμπιακής Ιδέας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίες προβλέπει μεταξύ άλλων την από κοινού υλοποίηση των έργων και δράσεων σε Διαδημοτικό επίπεδο και τη συμμετοχή σε Διαδημοτικούς Φορείς οι οποίοι θα αναλάβουν την προώθηση και την υλοποίηση σημαντικού μέρους της μελέτης της διαΝΕΟσις, την εξέταση κάθε δυνατότητας για την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Ηλείας και Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΟΔΠΠ (DestinationManagement and Marketing Organization – DMMO), καθώς και τη σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Ηλείας, το οποίο ενδεικτικά θα αποτελείται από τους δημάρχους όλων των δήμων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, το Οικονομικό επιμελητήριο, επαγγελματικούς τοπικούς φορείς και τον διευθύνοντα σύμβουλο του αναπτυξιακού οργανισμού και του ΟΔΠΠ (όταν αυτοί συσταθούν).

 Το Συμβούλιο θα έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Δήμων Π.Ε. Ηλείας, την προώθηση και παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης, τον συντονισμό των δράσεων, την επικοινωνία με τα άλλα δύο επίπεδα διοίκησης Περιφέρειας – Κυβέρνησης και κυρίως με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, και την παρέμβαση όπου απαιτείται για την ομαλή υλοποίηση των έργων και δράσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot