FOLLOW US: facebook twitter

«Αναστέναξαν» οι ψησταριές από τα τσικνίσματα στον Πύργο και όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 08-03-2024 | Συντάκτης:

Ψητούρες και γλέντι στην κεντρική πλατεία και πλατεία δικαστηρίων του Πύργου, σε όλη την αγορά , στα σχολεία, τις γειτονιές της πόλης και τα χωριά

Το παραδοσιακό έθιμο του τσικνίσματος τήρησαν δεόντως χθες και στην Ηλεία, αφού σε πλατείες, καταστήματα, σχολεία  και γειτονιές στήθηκαν άπειρες ψησταριές και πάνω στα κάρβουνα πήραν τη θέση τους χιλιάδες  σουβλάκια και  χοιρινοί μεζέδες, που συνοδεύτηκαν από κρασοκατανύξεις και τραγούδια που εξελίχθηκαν σε ένα μεγάλο γλέντι.

Στον Πύργο το επίκεντρο της γιορτής της Τσικνοπέμπτης ήταν η κεντρική πλατεία Πύργου και η πλατεία δικαστηρίων όπου τα καταστήματα εστίασης διοργάνωσαν ποικίλα  μουσικά happenings με την απαραίτητη όμως ψητούρα για τους πελάτες τους .

Από νωρίς το πρωί, οι καταστηματάρχες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες και τα πρώτα τσικνίσματα ξεκίνησαν μετά τις 12 το μεσημέρι,  όπου σειρά πήραν μετά τα οι μουσικές και τα πάρτι με την νεολαία κυρίως να διασκεδάζει ως αργά το βράδυ.

Επίσης φέτος, το έθιμο τήρησαν και πολλά σχολεία του Πύργου, γυμνάσια, λύκεια και δημοτικό,  όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί έψηναν σουβλάκια και διασκέδαζαν με μουσική, ενώ στα δημοτικά σχολεία επιστρατεύτηκαν ακόμα και γονείς ως εθελοντές ψήστες από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Από το τσίκνο- πάρτι, δεν έλειψαν γενικά τα μαγαζιά της τοπικής αγοράς και ορισμένα κρεοπωλεία, ενώ αρκετοί ήταν και οι σύλλογοι αλλά και δημόσιες υπηρεσίες που επιδόθηκαν σε ψησίματα και οργάνωσαν μικρές τσικνοσυγκεντρώσεις και γλεντάκια!

 Στις 2 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, πραγματοποιήθηκαν και χορευτικά δρώμενα στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Πύργου, όπου τα χορευτικά  του Λυκείου Ελληνίδων και  της Δεξαμενής  έπλεξαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος