FOLLOW US: facebook twitter

Ανάστατοι οι επαγγελματίες της Ολυμπίας για τη λήξη της αναστολής

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:

-Αναγκαία η ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού στις 4 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το εξάμηνο αναστολής της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών τους και θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ όλες τις δόσεις που είχαν ανασταλεί. Ενώ αρχικά εκτιμήθηκε πως η μη αναγνώριση των οφειλών ως ρυθμισμένων οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα, οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αλλά αυτό προβλέπει η εφαρμογή της απόφασης που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι πυρόπληκτοι επιχειρηματίες της ΔΕ Αρχαίας Ολυμπίας και της ΔΕ Φολόης θα κληθούν να πληρώσουν έξι δόσεις μαζεμένες, κάτι που προφανώς είναι ανέφικτο, δεδομένου ότι ούτε τουρισμός υπάρχει αυτήν την περίοδο ούτε ελαιόλαδο παρήχθη με καμένα 370.000 ελαιόδεντρα.

Όπως τόνισαν στην Πρωινή επαγγελματίες-οφειλέτες από την περιοχή, από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα μεσολαβής ένα εξάμηνο, στο οποίο καταγράφηκε έξαρση του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, μηδενική τουριστική κίνηση, πολύ μειωμένη ελαιοπαραγωγή και εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

«Τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο αυτούς τους έξι μήνες. Αντίθετα το ρεύμα τριπλασιάστηκε και τα έξοδα προφανώς αυξήθηκαν. Στη χειμερινή περίοδο η Αρχαία Ολυμπία δεν παρήγαγε εισόδημα αφού δεν υπάρχει τουρισμός. Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία αφενός νέα παράταση του εξαμήνου, για να ορθοποδήσουμε, και αφετέρου πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα με τις οφειλές που είχαμε ρυθμίσει. Είναι αδύνατον να πληρώσουμε το σύνολο των δόσεων που είχαν ανασταλεί, πιστεύω πως αυτό είναι κατανοητό στον οποιονδήποτε», τόνισε επαγγελματίας από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Ηλείας, Κώστα Τζαβάρας, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών αφενός να νομοθετήσει τη διασφάλιση της ισχύος της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και αφετέρου να εξετάσει τη δυνατότητα να δοθεί παράταση στην αναστολή της καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος