FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσταση» στην αγορά

Ημερομηνία: 05-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

agora-pezodromosΕυοδώθηκαν οι προσδοκίες των εμπόρων της Ηλείας

  • Ξεκίνησε χθες το εκπτωτικό δεκαήμερο

Με θετικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδος για την αγορά της Ηλείας και το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων σήμανε και την έναρξη των ενδιάμεσων δεκαήμερων εκπτώσεων! Για πρώτη φορά, στα χρόνια της κρίσης, παρουσιάστηκε άνοδος- έστω και μικρή- στην αγοραστική κίνηση και σύμφωνα με τους εμπόρους του Νομού το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό «ζεσταίνοντας» τα ταμεία τους.

Οι αγορές της Ηλείας, πλημμύρισαν με κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα είδαν το τζίρο τους να αυξάνει καθώς τις μέρες αυτές επέλεξε η πλειοψηφία των πολιτών και των επισκεπτών για τις αγορές τους.

xasapis

Έτσι, εκτός από τα κρεοπωλεία που είχαν ίσως και την μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση για την προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού και τα καταστήματα ειδών ένδυσης, υπόδησης και δώρων, σημείωσαν μεγάλη αύξηση στον τζίρο τους και είχαν σημαντική αγοραστική κίνηση. Άλλωστε οι γιορτινές εικόνες στην αγορά όχι μόνο του Πύργου και της Αμαλιάδας αλλά και των άλλων μεγάλων πόλεων του νομού, σκόρπισαν αισιοδοξία και ήταν πραγματικά πολύ διαφορετικές από την συνήθη «μοναξιά» και ερημιά του προηγούμενου διαστήματος που μεσολάβησε από τα Χριστούγεννα και τις εκπτώσεις έως το Πάσχα.

sales

Και μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν, τη σκυτάλη πήρε το εκπτωτικό δεκαήμερο προσφέροντας παράταση στην «ανάσα» που πήρε τις προηγούμενες μέρες η αγορά. Από χθες μέχρι και την επόμενη Τρίτη 10 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα του Νομού, θα προσφέρουν τα είδη τους με μειωμένες τιμές, δίνοντας ευκαιρία στους καταναλωτές που δεν ψώνισαν την εορταστική περίοδο, να το κάνουν τώρα και μάλιστα με χαμηλότερες τιμές.

Όσον αφορά το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου, οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού, με αποφάσεις που έχουν λάβει κατά το παρελθόν, είναι ενάντια σε αυτό το μέτρο και σύμφωνα με τους προέδρους τους, ζητούν και από τους συναδέλφους τους εμπόρους να διαφυλάξουν την Κυριακάτικη αργία.

petropoulos-kostasΙκανοποίηση

Στον Πύργο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστα Πετρόπουλο, η αγοραστική κίνηση ήταν «ανεβασμένη» σε σχέση με πέρυσι και βάσει των μηνυμάτων που έχει λάβει από τους συναδέλφους του, ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο τζίρος τους αυξήθηκε και δεν μειώθηκε. «Σε σχέση με πέρυσι, τα καταστήματα τα πήγαν πολύ καλύτερα. Υπήρχε καταναλωτικό ενδιαφέρον και θεωρώ ότι σε αυτό συντέλεσαν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε γενικές γραμμές όλα τα εμπορικά καταστήματα δούλεψαν και η μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάστηκε από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο. Η ηλιοφάνεια, βοήθησε και τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες που πλημμύρισαν και την πόλη μας, στήριξαν την τοπική αγορά».

Αναφερόμενος στο εκπτωτικό δεκαήμερο που μόλις ξεκίνησε, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η φετινή εκπτωτική περίοδος είναι «κουτσουρεμένη» καθώς δεδομένων των υποχρεωτικών αργιών που ισχύουν βάσει του πασχαλινού ωραρίου και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα, θα διαρκέσει μόλις 7 μέρες, δηλαδή μέχρι και την προσεχή Τρίτη. «Θεωρώ ότι η αγορά θα τονωθεί και θα ψωνίσουν σε χαμηλές και προσιτές τιμές, όσοι δεν κατάφεραν να το κάνουν την εορταστική περίοδο. Την Κυριακή, πρώτη Κυριακή του εκπτωτικού δεκαημέρου, προαιρετικά ανοίγουν τα καταστήματα ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος με το μέτρο αυτό. Η απόφαση που έχει ληφθεί κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας ισχύει καθώς η μόνη Κυριακή που συμφωνούμε να είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου».

sapsalis-nikosΤονώθηκε η αγορά

Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα και από την αγορά της Αμαλιάδας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Σαψάλη, ο οποίος ανέφερε ότι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή πασχαλινή περίοδο, τα εμπορικά καταστήματα είδαν το τζίρο τους να ανεβαίνει. «Τα πρώτα μηνύματα από τους έμπορους της πόλης, είναι θετικά καθώς η πλειοψηφία δηλώνει ευχαριστημένη από το τζίρο της εορταστικής περιόδου. Βέβαια, η αύξηση της καταναλωτικής κίνησης, σημειώθηκε κυρίως από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο προσφέροντας έστω και τις τρεις αυτές μέρες, ανάσα στην αγορά. Τώρα, συνεχίζουμε με το δεκαήμερο εκπτώσεων που θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να βγουν ξανά στην αγορά και να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές τα είδη που επιθυμούν. Έτσι, θα κάνουμε και εμείς Ανάσταση γιατί με τρεις μέρες που διήρκησε το καταναλωτικό ενδιαφέρον, δυστυχώς δε φθάνουν για να κρατηθούμε. Χρειάζεται διάρκεια…».

Επιπλέον, υπενθύμισε, ότι η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας παραμένει, τονίζοντας ότι η αγορά της πόλης, την Κυριακή που είναι προαιρετικό το άνοιγμα των καταστημάτων, θα είναι κλειστή.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος