FOLLOW US: facebook twitter

“H πρότασή μας για το Ποτόκι”

Ημερομηνία: 05-05-2016 | Συντάκτης:

salpeas

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα σχόλιο της εφημερίδας σας με τίτλο «το ξέρει;» και αφορμή δήλωση του κου Αργυρόπουλου, για επανενεργοποίηση της Τεχνικής Επιτροπής για το θέμα «ΠΟΤΟΚΙ».

Προς χάριν της πληρέστερης ενημέρωσης των αναγνωστών της εφημερίδας σας για το θέμα, σας πληροφορούμε για τα έξης.

1ον]Η πρόταση μας κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στις 24/1/2014 με αριθ.Πρωτ.1017.

2ον]Με πίεση δική μας συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο και αποφασίστηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής Επιστημονικής Επιτροπής για να εξετάσει την πρόταση.

3ον]Κάτω από την συνεχή πίεση μας, μήνες μετά, έγινε μια πρώτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιδημάρχου κου Μπέλτσου και παραπέμφθηκε το θέμα στην τεχνική Υπηρεσία.

4ον]Η Τεχνική Υπηρεσία απεφάνθη ότι θα έπρεπε να γίνει ένας Διεθνής διαγωνισμός προτάσεων-λύσεων, κάτι που θεωρήσαμε απόλυτα σωστό

5ον]Εκτοτε τίποτα δεν έγινε, αλλά στο νέο Τεχνικό πρόγραμμα του Δημου παρουσιάστηκε κονδύλι 250.000ευρώ για εγκατάσταση συστήματος Πυρασφάλειας στο «ΠΟΤΟΚΙ» και όταν ρωτήσαμε στην δημόσια συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος, τι έγινε η πρόταση μας και οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, οι Υπεύθυνοι του Τεχνικού προγράμματος, μας απάντησαν: «δεν την γνωρίζουμε».

6ον]Ολες οι πράξεις γύρω από το θέμα είναι παράνομες σύμφωνα με την οδηγία  2008/98/ΕΚ την γνωστή και ως IPPC.

7ον]Ο κος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ και ο κος ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ είναι ενήμεροι για το σύνολο των προτάσεων μας-καταγγελιών μας.

 Παρότι όμως, ο μεν πρώτος ενώπιον του Βουλευτού κου ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ, ο δε δεύτερος  ενώπιον του Δημάρχου Αρχ.Ολυμπίας κου ΚΟΝΤΖΙΑ,  υποσχέθηκαν  να εξετάσουν  την αλήθεια η μη των ισχυρισμών μας, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά εισπράξαμε από μέρους Συμβούλων τους, αλαζονική συμπεριφορά, γεγονός που μας υποχρέωσε να καταφύγουμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον του κου ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ, για προάσπιση της Νομιμότητας και της Πολιτικής Ηθικής που επιβάλλει το Σύνταγμα υπέρ του καταγγέλλοντος Πολίτη.

Τέλος θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε δημοσίως,

α] δεν είμαστε εργολάβοι σκουπιδιών η οτιδήποτε άλλο. Είμαστε επιστημονική ομάδα και σε περίπτωση υιοθέτησης των προτάσεων μας, η Εργολαβική ανάληψη του έργου θα γίνει από τρίτους και εμείς θα έχουμε την Επιστημονική επιμέλεια εφαρμογής.

Τα αντιθέτως διαδιδόμενα από «αφανείς» ενδιαφερόμενους για την Πόλη, είναι ψέματα μεσω των οποίων θέλουν να καλύψουν τις «πομπές» τους που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου.

β]Η Οικονομική πλευρά τη πρότασης μας, ζητήσαμε να είναι ελεγχόμενη από διαπαραταξιακή επιτροπή και σίγουρα θα είναι ελαχιστότατη σε σύγκριση με την δημοσιευθείσα πρόταση 19εκ.ευρώ  των «ειδικών», που ανακάλυψαν, ο κος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ο κος ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ και οι Σύμβουλοι τους, πέραν των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει σε μια χειμαζόμενη και δοκιμαζόμενη περιοχή.

γ]Θέλουν να ξέρουν οι Συμπολίτες μου ότι η «κόντρα» θα πάει μέχρι τέλους, διότι είναι ζήτημα Πολιτικής ηθικής και εγωισμού για την Πόλη μας.

Δεν είναι   Επιχειρηματική «κόντρα», διότι εάν ήταν, θα είχαμε, συμμετάσχει στον Διαγωνισμό της παράτυπης, παράνομης και Περιβαλλοντικά επισφαλούς, «ενδιάμεσης λύσης» η οποία κατά την γνώμη μας αποτελεί την κορωνίδα μιας σειράς παρανόμων και παρατύπων πράξεων των Αρμοδίων τα τελευταία 10 χρόνια στον Νομό σε σχέση με το θέμα.

Η ομάδα των εξαιρετικών και εμπείρων Συνεργατών που έχουμε την τιμή και την τύχη να  διαθέτουμε, μας εξασφάλιζε την επιτυχή συμμετοχή μας στο «διαγωνισμό», αλλά δεν συμμετείχαμε για λόγους αρχών.

Αυτά για τους Συμπολίτες μας και για αυτούς που τους «χαλάει» το γεγονός ότι  κάποια παιδιά έχουν αποδειχθεί πιο έξυπνα και πιο καθαρά από κάποια άλλα «παιδιά» που μας «μεταφέρουν» κάποιοι από μακριά.

Αργύρης Σαλπέας

ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

asalpeas@pliasconsulting.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος