FOLLOW US: facebook twitter

Ανάσα για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων – Η Ν.Δ. καταψήφισε!

Ημερομηνία: 17-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ӵ흷鳧 ??頸޶鳧 ?߯쯵 "Ű埣ﭴᠬݴ?顠б謩ᬠĥ謩ᠪ᩠Ա鴯✨쩡 媰៤嵳碬 ? ϫיִ륩ᠴ粠¯ Աߴ砱2 ̡/15. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων και τη στάση της ΝΔ.

Ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που δίνει ανάσα στους απλήρωτους εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές των Δήμων και των Περιφερειών. Με τροπολογία που καταθέσαμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των ΟΤΑ αποκτούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις για τα προγράμματα που υλοποιούν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων, ξεπερνώντας τις ανελαστικές ρυθμίσεις που ισχύουν επί δεκαετίες στο δημόσιο τομέα. Ανάλογες δυσκολίες  αντιμετωπίζουμε σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων πολιτών, όπως οι καθαρίστριες στα σχολεία, το εκρηκτικό πρόβλημα στα υποθηκοφυλακεία και δεκάδες τέτοια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Όλα αυτά αγωνιζόμαστε να διευθετηθούν, κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες που συναντάμε από έναν απίστευτο κυκεώνα πολυνομίας και γραφειοκρατίας, καθώς και δυσλειτουργιών αλλά και ανευθυνότητας και ευθυνοφοβίας σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης αλλά και της δικαιοσύνης. Αυτό το κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες οικοδόμησαν επί 40 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κράτος προσπαθούμε να το αλλάξουμε.

Αξίζει όμως να σταθούμε σε ένα στοιχείο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Η προχθεσινή ρύθμιση ψηφίστηκε και από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όχι, όμως, απ’ όλα. Η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή την καταψήφισαν. Με τους ακροδεξιούς εγκληματίες δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Η Ν.Δ. όμως του κ. Μητσοτάκη βαδίζει σταθερά όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο νεοφιλελεύθερα. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι οι συμπολίτες μας.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος