FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία Δασκάλων και Νηπιαγωγών για τους διορισμούς αναπληρωτών

Ημερομηνία: 17-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Θυροκόλλησαν ψήφισμα στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

daskaloi-diamartiria

Της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

  • «Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα χωριά» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Σοφιανόπουλος

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στον Πύργο, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, αντιδρώντας στο σχέδιο διάταξης νόμου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και το νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα Νηπιαγωγεία που εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο δεκάδες επαρχιακά νηπιαγωγεία σε όλο το Νομό.

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί, θυροκόλλησαν στο γραφείο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ζεύλα, που απουσίαζε, το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους προς το Υπουργείο Παιδείας το οποίο συμπεριελάμβανε τρία βασικά αιτήματα. Την απόσυρση της πρότασης – έκτρωμα για τους αναπληρωτές, Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση,  Κατάργηση του Ν.3848/10 και Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου και Περιχώρων κ. Αλέξης Σοφιανόπουλος, επισήμανε ότι συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. και η ΑΔΕΔΥ αλλά και ο σύλλογος τους για τους διορισμούς των αναπληρωτών και το ζήτημα των Νηπιαγωγείων που προέκυψε εκ των υστέρων, θεωρώντας, όπως είπε, απαράδεκτο το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας που διχάζει τους εκπαιδευτικούς. «Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών και ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα. Μη ξεχνάμε ότι έχουν φύγει 30.000 εκπαιδευτικοί από το 2010 μέχρι σήμερα και δεν έχει διοριστεί ούτε ένας.

Ως προς τα νηπιαγωγεία, το άρθρο 35 που κατέθεσε στο πρόσφατο νομοσχέδιο το Υπουργείο Παιδείας, οδηγεί στο κλείσιμο όλων των μικρών επαρχιακών νηπιαγωγείων και όλα τα νηπιαγωγεία της περιοχής μας που βρίσκονται σε μικρά χωριά κινδυνεύουν να κλείσουν. Με βάση τα στοιχεία του Υπ. Παιδείας 1.114 Νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα είναι με αριθμό κάτω από 14 μαθητές, αυτό σημαίνει ότι με τους μη διορισμούς θα έχουμε ένα κλείσιμο των νηπιαγωγείων με ότι αυτό συνεπάγεται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος