FOLLOW US: facebook twitter

Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Τραγανού: Υπέγραψε τη σύμβαση του έργου ο δήμαρχος Πηνειού

Ημερομηνία: 20-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην υπογραφή της Σύμβασης με τον Ανάδοχο του έργου << ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ >> ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.471.900,00 € ΜΕ Φ.Π.Α. προχώρησε χθες ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξιος Καστρινός.

Το έργο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Δυτική Ελλάδα 2014-2020>> και  αφορά την ανάπλαση της Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου εντός του οικισμού της Δ.Κ. Τραγανού. Οι εργασίες ανάπλασης θα έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθούν δυο τμήματα του Αγ. Νικολάου  το δυτικό τμήμα μήκους 659m και το ανατολικό τμήμα 546m περίπου.

Αναλυτικότερα θα υλοποιηθούν:

1. Διαμόρφωση και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων συνολικού μήκους οδού περίπου 1205μ εντός του οικισμού Τραγανού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ καθώς και την αισθητική αναβάθμιση  της πόλης.

2. Διευθέτηση των ομβρίων με τη συμπλήρωση του υφισταμένου δικτύου με αγωγούς ομβρίων, προκατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, κυκλικής διατομής, Φ500 μήκους περίπου 1464,00μ, Φ600 μήκους 361,00μ  καθώς και αγωγοί σύνδεσης  49 μ Φ400.

3. Θα τοποθετηθούν 171 φωτιστικά σώματα  μονόφωτα ανά 13m διαγώνια στις δυο πλευρές των πεζοδρομίων. Στο τμήμα οπού υπάρχει σήμερα νησίδα και αναδιαμορφώνεται με νέο χαμηλό τοιχίο και χώρο πρασίνου θα τοποθετηθούν 9 δίφωτα φωτιστικά.

4. Θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός (κάδοι απορριμμάτων, καλαθάκια κλπ).

Το έργο θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των εν’ λόγω περιοχών , στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών , στην προσβασιμότητα – διέλευση πεζών, ΑΜΕΑ και οχημάτων και στην ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών σε σχέση με το σύνολο του Δήμου και γενικότερα στην επίτευξη των ειδικών στόχων και δεικτών αποτελέσματος του ΕΠ, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος