FOLLOW US: facebook twitter

Αναπλάσεις μπλεγμένες στη γραφειοκρατία-Προσπάθειες από τον δήμο Πύργου να ξεμπλοκάρει τρία έργα

Ημερομηνία: 08-04-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε ατέρμονο γαϊτανάκι έχουν μπλεχτεί τρία δημόσια έργα που αφορούν τον δήμο Πύργου, αφού ο συνδυασμός πληθωρισμού και εργολαβικών διενέξεων έχει οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την ανάπλαση του Λόφου του Επαρχείου, καθώς ο δήμος Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, απέρριψε το αίτημα διάλυσης της εργολαβίας και ήδη το έχει κοινοποιήσει στον ανάδοχο με δικαστικό επιμελητή, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες.
Κύκλοι του δήμου Πύργου τόνισαν στην Πρωινή ότι εφόσον του καταβλήθηκαν χρήματα για το έργο, οφείλει να συνεχίσει τις εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, για αυτό και δεν αποδέχθηκαν την αίτηση διάλυσης της σύμβασης.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν όμως ότι πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η ακρίβεια στα υλικά έχει καταστήσει ασύμφορο το έργο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδεχομένως ο δήμος Πύργου να αναγκαστεί να διαλύσει τη σύμβαση και να προχωρήσει στον επόμενο μειοδότη μέχρι να βρεθεί λύση, τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια ολοένα και λιγοστεύουν.

Εκτός από τον λόφο του Επαρχείου όμως, μπλεγμένη στη δικαστική γραφειοκρατία είναι και η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας αλλά και η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, και στα δύο έργα έχουν υποβληθεί ενστάσεις επί ενστάσεων από υποψήφιους αναδόχους, με συνέπεια να μην μπορεί κανένας να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα συμβασιοποιηθούν και πότε θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot