FOLLOW US: facebook twitter

Ανακύκλωση συσκευών στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-09-2023 | Συντάκτης:

Στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας υλοποιείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια πρόγραμμα σχετικό με δράσεις ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την εταιρεία Φωτοκύκλωση Α.Ε., εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, 21/09/2023, το ειδικό φορτηγάκι της εταιρείας Οικο-κύκλιος ΑΒΕΕ, περισυνέλλεξε για 4η φορά από την έναρξη του προγράμματος, 297,60 κιλά ανακυκλώσιμο υλικό ηλεκτρικών συσκευών και 10,4 κιλά λαμπτήρων.

Για την υλοποίηση των δράσεων: Στις εισόδους των δύο σχολικών κτιρίων, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι για τη συλλογή των μικρο-ηλεκτρικών συσκευών, όπως: Ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές ραπτικής, φωτιστικά είδη, φούρνοι μικροκυμάτων, ανεμιστήρες, ηλεκτρικά σίδερα, φρυγανιέρες, ραδιόφωνα, ψηφιακές κάμερες, Κινητά τηλέφωνα εκτυπωτές, τηλέφωνα κτλ.

Επιπρόσθετα στο εργαστήριο Πληροφορικής, έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος για συλλογή λαμπτήρων.

Οι μαθητές/τριες στα πλαίσια Διαθεματικών Project και αυτή τη χρονιά θα μελετήσουν  δράσεις για διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και για τους φορείς που τα υλοποιούν σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεχίσουν να ευαισθητοποιούνται, να προβληματίζονται, να δρουν, να αποτυπώνουν και να  προτείνουν λύσεις.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα. Σταυρούλα Σαλβάνου,  εκπαιδευτικός Πληροφορικής και β΄ Υποδιευθύντρια του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia