Ανακοίνωση Σ.Φ.Α.Π. «ΟΛΥΜΠΙΟΣ»: «Περιμένουμε από τον Δήμο Πύργου, να αποκαταστήσει τις φθορές στο Α.Κ. Αγ. Βαρβάρας»

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Πύργου Σ.Φ.Α.Π. «ΟΛΥΜΠΙΟΣ» έχει αναλάβει, όπως πολλοί θα γνωρίζετε, τη διεξαγωγή του Τουρνουά street ball κάθε καλοκαίρι στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας. Από το 2013, όταν και ξεκίνησε αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία με τη συνεργασία της τότε Δημοτικής Κοινότητας Πύργου, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε τουρνουά με απροσδόκητη επιτυχία και τα οποία αποτέλεσαν διαφήμιση για την πόλη του Πύργου και συντέλεσαν στη ριζική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του μοναδικού ανοιχτού αθλητικού χώρου της πόλης μας.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν ο «ΟΛΥΜΠΙΟΣ» έχει προβεί σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων (εγκατάσταση ειδικού τάπητα από καουτσούκ στο γήπεδο «ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ», προμήθεια κι εγκατάσταση τριών μεταλλικών κερκίδων, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για την προστασία του βασικού γηπέδου από οχήματα, ποδήλατα κ.λπ., προμήθεια προβολέων για τα γήπεδα, αγορά και τοποθέτηση καινούργιων ταμπλό και στεφανιών, τοποθέτηση παγκακιών, δημιουργία graffiti, καθαρισμός κι απολύμανση περιβάλλοντα χώρου, κ.λπ.).

Οι δαπάνες αυτές υλοποιήθηκαν με τη μέριμνα του Συλλόγου μας και την ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων και ενεργών πολιτών του Δήμου Πύργου. Επειδή τα προβλήματα με το Κλειστό Πύργου και τον Κούβελο είναι γνωστά και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την αθλητική νεολαία της πόλης, είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τα σωματεία του Πύργου να χρησιμοποιούν το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας για την εκγύμναση των μικρών φίλων της καλαθοσφαίρισης.

Περιμένουμε λοιπόν από τον Δήμο Πύργου, στη δύσκολη χρονική (και χρόνια) περίοδο για τον αθλητισμό της πόλης, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των φθορών του Αθλητικού Κέντρου, προκειμένου μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ να μπορούν ν’ αθλούνται απρόσκοπτα και χωρίς κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να προβεί άμεσα στα εξής:

1) Αντικατάσταση σπασμένου ταμπλό στο τρίτο κατά σειρά γήπεδο.

2) Οξυγονοκόλληση στο σίδερο της μπασκέτας στο γήπεδο «ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ», το οποίο κρέμεται από τη μια μεριά μόνο.

3) Τοποθέτηση νέας ξύλινης επιφάνειας που είχε αποκολληθεί από την κερκίδα μεταξύ δεύτερου και τρίτου γηπέδου.

4) Αποκατάσταση φωτισμού γηπέδων για να μπορούν τουλάχιστον τα δύο γήπεδα να χρησιμοποιούνται και τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

5) Φύλαξη του χώρου του Αθλητικού Κέντρου.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, μετά από ένα απαραίτητο διάλειμμα το προηγούμενο καλοκαίρι, το 6ο Τουρνουά 3on3 Αγίας Βαρβάρας θα είναι το γεγονός του καλοκαιριού για το 2019!