FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από το ΤΑΠ Ηλείας: Παράταση στις άδειες επισκευής κτιρίων πληγέντων από το σεισμό του 2008

Ημερομηνία: 03-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική
  • Και νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Σε ανακοίνωση του Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ) Ηλείας σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 79785/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α321/10-3-23 Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών ( ΦΕΚ 1843/Β΄/24-3-23) :

1) Η ισχύς των Αδειών Επισκευής κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 σε περιοχές των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας οι οποίες έχουν λήξει ή θα λήξουν εντός του έτους, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για χορήγηση β΄ δόσης στεγαστικής συνδρομής και βεβαίωσης περαίωσης εργασιών υποβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, εντός του χρόνου ισχύος της άδειας επισκευής.

2) Ορίζεται νέα προθεσμία, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της παρούσας σε ΦΕΚ), υποβολής αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τους ιδιοκτήτες κτηρίων, πληγέντων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 σε περιοχές των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας:

• Για χορήγηση έγκρισης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση για τις περιπτώσεις που έχει λήξει η αντίστοιχη προθεσμία ή πρόκειται να λήξει εντός της τασσόμενης με την παρούσα απόφαση προθεσμίας, με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής.
• για χορήγηση β΄ και γ΄ δόσης στεγαστικής συνδρομής ανακατασκευής αυτοστέγασης ή αποπεράτωσης.

3) Ορίζεται προθεσμία δύο (2) ετών από την έκδοση της β’ δόσης για την υποβολή αίτησης για χορήγηση γ΄ δόσης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή για τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 σε περιοχές των Π.Ε. Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, εφόσον η αίτηση για β’ δόση Στεγαστικής Συνδρομής έχει υποβληθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Επισημαίνεται ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση β’ και γ’ δόσης Στεγαστικής Συνδρομής η οικοδομική άδεια του νέου κτιρίου θα πρέπει να είναι σε ισχύ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος