FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του ο Κώστας Νικολούτσος

Ημερομηνία: 19-12-2018 | Συντάκτης:
Ενημερώθηκε χθες από Λιατσή για τη λειτουργία του δήμου Πύργου

 

Μετά από «κυοφορία» μηνών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ανακοινώνει και επίσημα σήμερα, την υποψηφιότητα του στο Δήμο Πύργου στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Ο κ. Νικολούτσος, θα ανακοινώσει την απόφαση του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου, στις 12 το μεσημέρι στο Επαρχείο.

Εξάλλου χθες συναντήθηκε στο Λάτσειο με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, θέλοντας να ενημερωθεί για τη λειτουργία και την οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Λιατσής, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Νικολούτσο με χαμόγελο, τονίζοντας πως υπήρξαν στο παρελθόν συνεργάτες καθώς ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και επιτυχημένος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί της πρώτης του θητείας στο δήμο. «Δεν είχα καμία απολύτως δυσκολία να επικοινωνήσω με τον κ. Νικολούτσο. Έχουμε πολλούς κοινούς στόχους. Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι το ενδιαφέρον του, για τον τόπο ήταν συγκεκριμένο, δεδομένο, και εδράζεται πάνω σε κοινές λογικές και για αυτό υπηρετήσαμε μαζί τον τόπο σε καιρούς δύσκολους και αφήσαμε έργο για εκείνη την περίοδο. Σήμερα ήθελε να ενημερωθεί για το πώς έχουν τα δημοτικά πράγματα μετά τη δύσκολη περίοδο που είχαμε από τις οικονομικές εθνικές δυσκολίες. Του εξήγησα πως φτάσαμε από τα capital control στη σημερινή καλή οικονομική εικόνα του δήμου, για το τι οικονομικά αποθέματα έχουμε, το πώς εξελίσσονται τα διάφορα έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί… Πρέπει να πω ότι γνώριζε περισσότερα απ’ όσα του έλεγα γιατί είναι μηχανικός και το κατέχει το ζήτημα καλά. Από κει και πέρα δε προχωρήσαμε σε τίποτα άλλο. Μείναμε στο να έχουμε άσβεστη την επιθυμία να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πόλης μας και οι δυο μας και πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι πολίτες, ότι μακάρι να υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που να έχουν τις ίδιες ιδέες και απόψεις με αυτές που έχουμε και εμείς. Τον καλωσορίζω για ακόμα μια φορά, τον ευχαριστώ που ήρθε και έχουμε καιρό να σκεφτούμε για όλα».

Με τη σειρά του, ο κ. Νικολούτσος, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ηλείας όπως είπε, εποικοδομητική τονίζοντας ότι η πρόοδος της πόλης, έχει να κάνει πολύ με την πρόοδο όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. «Είναι θέματα που αφορούν όλους, γιατί πολλές από τις δράσεις που γίνονται στον Πύργο, είναι συνδεδεμένες με την Ολυμπία για παράδειγμα και τα άλλα αστικά κέντρα και οπωσδήποτε ενέργειες οι οποίες θα γίνουν εδώ, νομίζω ότι οδηγούν την Ηλεία προς τα πάνω. Είμαστε σε μια φάση που η Ηλεία επιδιώκει να βρει τη δική της ταυτότητα στο νέο οικονομικό χώρο όπως διαμορφώνεται και πιστεύουμε ότι ο ρόλος της πρωτεύουσας είναι καθοριστικός για πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανάπτυξη δραστηριοτήτων που μέχρι τώρα μέσα από τις συνθήκες δεν έχουν δημιουργηθεί  και νομίζω ότι στο καινούργιο περιβάλλον μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη πόλη» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος