FOLLOW US: facebook twitter

ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΝΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ

Ημερομηνία: 08-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Αχαΐα 2023

Με μεγάλη ανταπόκριση εξελίσσεται  η δράση «ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΝΩ – προστατεύω» η οποία καλεί του πολίτες των 5 μεγάλων πόλεων της Αχαΐας να ανακυκλώσουν ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές που δεν χρειάζονται, μπαταρίες και λαμπτήρες. 

Πέμπτη και Παρασκευή, 7 και 8 Ιουνίου, σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, του Αίγιου, της Κάτω Αχαΐας, της Χαλανδρίτσας και των Καλάβρυτων το κοινό μπορεί να παραδώσει το υλικό προς ανακύκλωση στις «Πράσινές Εστίες» που έχουν στηθεί σε κάθε μία πόλη. Πρόκειται για τα ειδικά σηματοδοτημένα κιόσκια με τους εξειδικευμένους  συνεργάτες που  παραλαμβάνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Με τη συμμετοχή του ο κάθε πολίτης, παραλαμβάνει ένα δωρεάν κουπόνι με το οποίο παίρνει μέρος σε κλήρωση με δώρο ένα ηλεκτρικό πατίνι. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της δράσης, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) αποτελεί  παγκόσμιο ετήσιο κάλεσμα προς τον καθένα μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Σε αυτό το σκεπτικό πραγματοποιείται για 2η χρονιά  η εκστρατεία  ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ – ΑΧΑΪΑ  7-11 Ιουνίου  2023, η οποία εξελίσσεται ταυτόχρονα στις  5 πόλεις και έχει στόχο την  ευαισθητοποίηση του  κοινού στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την προσωπική και συλλογική δράση.

Οι δράσεις της εκστρατείας εκτός από την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων ειδών  περιλαμβάνουν και περιβαλλοντικές δράσεις όπως  η συλλογή απορριμμάτων από παραλίες, πάρκα  και δάση της περιοχής καθώς και δενδροφύτευση.  

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Πράσινου Ταμείου, με την υποστήριξη της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Πληροφορίες: Μαρία Παπαπαύλου 6987154353


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος