FOLLOW US: facebook twitter

Ανάκληση άρθρου ΠΕ.Δ.Η. με τίτλο: «Ανθρώπινα σκουπίδια και Άνθρωποι σκουπίδια»

Ημερομηνία: 09-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με γνώμονα την αξιοπιστία του σωματείου «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» (ΠΕ.Δ.Η.) αλλά και τη μη πρόκληση βλάβης σε τρίτους, το Δ.Σ. του σωματείου με απόφασή του δηλώνει  ότι ανακαλεί το από 14-1-2020 δελτίο τύπου του σωματείου με τίτλο: «Ανθρώπινα σκουπίδια και Άνθρωποι σκουπίδια» και συγκεκριμένα τις φράσεις: «μολυσμένο κουφάρι», «έχει ήδη επιλεγεί και εργολάβος εκ Θεσσαλονίκης που έχει ρίξει και το πρώτο χαλίκι» , «Η ανάθεση έγινε όχι από κάποιο Υπουργείο, αλλά από μια πρόθυμη Μη Κυβερνητική Οργάνωση», σχετικά με τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης μεταναστών στο χώρο του πρώην εργοστασίου «Αιγαίο» στο Επιτάλιο, λόγω έλλειψης εκ μέρους μας οιουδήποτε στοιχείου που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Το σωματείο στη καλόπιστη προσπάθειά του για την προστασία του περιβάλλοντος και της κάθε ανθρώπινης ζωής, στο αναφερόμενο δελτίο τύπου που ανακαλεί, διατύπωσε ατεκμηρίωτες υποθέσεις όσον αφορά την υγειονομική κατάσταση του πρώην εργοστασίου και μετέφερε στο διαδίκτυο χωρίς έλεγχο τα όσα ειπώθηκαν στην από 10-1-2020 συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου.

Γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ. του σωματείου προέβη εξαρχής σε άμεση απόσυρση του εν λόγω δελτίου τύπου που εκ παραδρομής παρέμεινε σε μία ιστοσελίδα. Εκφράζουμε τη λύπη μας αν αθελήτως προκαλέσαμε στενοχωρία στον ιδιοκτήτη του πρώην εργοστασίου «Αιγαίο» κ. Δήμο Πέτρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος