FOLLOW US: facebook twitter

Τα Ανθεστήρια έδωσαν ζωή στη Ζαχάρω!

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

a8estiria2016g

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή εκθετών και εκατοντάδες κόσμου

Σημαντική συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών σημείωσαν τα φετινά Ανθεστήρια Ζαχάρως. Το διήμερο της έκθεσης στην πλατεία της πόλης εκατοντάδες πολίτες πέρασαν από τα περίπτερα για να δουν τα προϊόντα και να κάνουν τις αγορές τους.

a8estiria2016e

a8estiria2016k

Πέρα από τον τομέα των φυτών και λουλουδιών, είχαν να επιλέξουν ακόμα ανάμεσα σε διατροφικά είδη, χειροτεχνίες και κοσμήματα, βιβλία

a8estiria2016c

ή να ενημερωθούν από φορείς όπως το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ένωση Νέων Αγροτών.

a8estiria2016j

Παρά τον άστατο καιρό ο κόσμος συμμετείχε και στις παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

a8estiria2016

Ο Γιώργος Ζήρος μιλώντας από την πλευρά των διοργανωτών τόνισε πως ήταν αρκετά επιτυχημένη η φετινή εκδήλωση των Ανθεστηρίων και την αγκάλιασε ο κόσμος. «Ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή πριν τρία χρόνια και συνεχίζουμε με το μήνυμα να είναι πολύ θετικό. Οι γιορτές μας περιλαμβάνουν έκθεση επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, θέλοντας να δώσουμε ένα βήμα έκφρασης στο χώρο αυτό, αλλά και αλληλεπίδραση με παρόμοιες επιχειρήσεις. Ακόμα είχαμε έκθεση βιβλίου, λειτουργία παιδότοπου και ζωγραφικής, χορευτικές και μουσικές δραστηριότητες.

a8estiria2016h

Είναι θετικό για εμάς η παρουσία θεσμών του χώρου, όπως του ΕΒΕ Ηλείας και της Ένωσης Νέων Αγροτών. Η εκδήλωσή μας έχει να ικανοποιήσει ένα πραγματικό σκοπό, για την οικονομική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα πρωτίστως. Παρά το ότι έχει προηγηθεί το Πάσχα, ο κόσμος συμμετείχε και αγόρασε προϊόντα που παρουσιάστηκαν στα Ανθεστήρια. Ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος, όμως ο κόσμος ήρθε στις εκδηλώσεις» σχολίασε.

a8estiria2016b

Ωφέλιμες τέτοιες δράσεις για την τοπική κοινωνία

Η Ιωάννα Στρίγγα εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Στρίγγας Travel μιλώντας για τα Ανθεστήρια μίλησε για τη δυναμική παρουσία από την περιοχή της Νέας Φιγαλείας όπου οι συμμετοχές μαζί με άλλες επιχειρήσεις ήταν συγκεντρωμένες σε μια από τις γωνιές της έκθεσης.

a8estiria2016f

«Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από την περιοχή και από άλλες περιοχές. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων ανθρώπων. Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικές για τις μικρές κοινότητες, που μπορούν έτσι να διαφημίσουν την περιοχή τους και τα τοπικά προϊόντα. Έτσι αυτές οι δράσεις εξελίσσονται ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες.

a8estiria2016d

Ο Χρήστος Τάγαρης από την Olympian Green και χορηγός της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και το πέρασμα από τη δημιουργική λογιστική οικονομία στην πραγματική οικονομία. «Πραγματική οικονομία σημαίνει δημιουργικότητα. Στην Ελλάδα έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε ποιοτικά τρόφιμα και προϊόντα. Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στην ελαιουργία, τυποποίηση και εξαγωγή ελαιολάδου και συναφών ειδών. Συμμετέχουμε στην έκθεση και χαιρόμαστε για το ότι η τοπική δραστηριοποιείται και έχει αντιληφθεί πως πρέπει να δημιουργούμε. Με γνώση και εργασία οι άνθρωποι εδώ πιστεύουν ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση και πρώτα την κρίση αξιών. Η προσπάθεια εδώ είναι ιδιαίτερη γιατί προβάλλουν τα προϊόντα. Εκτιμώ πως θα ανάψει μια σπίθα αυτή η δράση, τη σπίθα της δημιουργικότητας. Θα γίνουμε καλύτεροι αν αρχίσουμε να δημιουργούμε, να καλλιεργούμε, να μοιραζόμαστε τα προϊόντα που η γη μας δίνει με ανθρώπους που θέλουν να τα απολαύσουν. Εμείς ως Olympia Green είμαστε ο συνδετικός κρίκος και θέλουμε να γίνουμε ο οδηγός, λέγοντας στους παραγωγούς το πως θα παράξουν ποιοτικά τρόφιμα προσφέροντας τους την ανταμοιβή τους, ικανή για να τους δώσει τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να εξελιχθούν, τροφοδοτώντας την παγκόσμια αγορά με το διαμάντι του στέμματος της διατροφικής αλυσίδας το ελαιόλαδο». Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου ο κ. Τάγαρας μίλησε για την κινητικότητα των νέων. Στάθηκε στους νέους αγρότες που επιλέγουν το σωστό δρόμο της λογικής και των αξιών. «Είναι κάτι που μας δίνει και εμάς την ώθηση να συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα αυτό που κάνουμε.

a8estiria2016i


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος