FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Γαβράς: “Φορολογικό–Ασφαλιστικό, Η Ταφόπλακα κάθε Αναπτυξιακής Προοπτικής της Ελληνικής Οικονομίας”

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

gavras_christos

Κάθε μέρα που ξημερώνει, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει στους πολίτες και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Με την μυωπική ιδεοληψία που χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε, δεν εξασφαλίζεται ούτε η ασφαλιστική και οικονομική βιωσιμότητα, ούτε η κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε η αλληλεγγύη των γενεών. Γιατί το ασφαλιστικό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • Οδηγεί σε πόλεμο γενεών
  • Ανοίγει μέτωπο με την παραγωγική Ελλάδα
  • Στρεβλώνει τα κίνητρα εργασίας
  • Μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό και
  • Ετεροχρονίζει την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Και όλα αυτά ενώ:

Μειώνει την εθνική σύνταξη για όλους. Από 384 ευρώ/μήνα για 15 έτη ασφάλισης που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, σε 346 ευρώ/μήνα. Μειώνει υφιστάμενες συντάξεις, ιδίως στους πιο αδύναμους. Οι συντάξεις αναπηρίας σφαγιάζονται, το ΕΚΑΣ καταργείται, οι προσωρινές συντάξεις μειώνονται στο 50% (από 80% σήμερα), το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων πετσοκόβεται κατά 35% μεσοσταθμικά.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε συνοψίζονται πιο κάτω:

  • Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής. Τα ποσοστά αναπλήρωσης που προτείνετε δρουν ως αντικίνητρο για την επιμήκυνση του ασφαλιστικού χρόνου. Οι δε υφιστάμενες κύριες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018 με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς.
  • Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, για έναν μηχανικό, με το κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα (7.000 ευρώ περίπου το χρόνο), οι εισφορές και ο φόρος ξεπερνούν το 80% του εισοδήματός του! Αυτό δεν λέγεται φόρος και εισφορά, αλλά οικονομική δολοφονία! Και δολοφονείτε πραγματικά την προοπτική των νέων ανθρώπων, των νέων επιστημόνων να βρουν δουλειά στη χώρα μας.
  • Εμπαίζει τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο, ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα. Τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης. Ταυτόχρονα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις. Όταν πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ακριβώς αντίθετα.
  • Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών. Όλοι οι εργαζόμενοι χάνουν 0,5% από την 1η Ιουνίου. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το μισθολογικό κόστος οδηγώντας σε νέες απολύσεις και σε ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
  • Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ. Για τους έγγαμους με δύο παιδιά, μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 454 ευρώ.
  • Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους. Δίνει δήθεν «μάχη» να μην μειώσει κι άλλο το αφορολόγητο, όταν οι έμμεσοι φόροι που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές (αύξηση Φ.Π.Α. στο 24% από 23%, αύξηση Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. στη βενζίνη και στο ηλεκτρικό, στο νερό, στο τηλέφωνο κ.λ.π.), αφαιρούν από το διαθέσιμο εισόδημα των φτωχότερων νοικοκυριών πολύ περισσότερα. Σήμερα, ψηφίζετε μέτρα ύψους 3,8 δις ευρώ, καθώς δεν έχετε φέρει το πακέτο της αύξησης των έμμεσων φόρων.
  • Φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο. Η εισφορά αλληλεγγύης ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα. Ένα μέτρο που είχε μειώσει η Νέα Δημοκρατία κατά 30% και είχε θεσμοθετήσει τη λήξη του στις 31.12.2016.
  • Αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει, ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ. Δηλαδή, σε συνθήκες ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας, η Κυβέρνηση αυξάνει το φόρο κατά 12% στους μικρομεσαίους!
  • Αυξάνει το φόρο στα μερίσματα. Η αύξηση του φόρου στα μερίσματα, δίνει κίνητρο για ζημιές, όχι για κέρδη! Η αύξηση του φόρου μερισμάτων αποτελεί κίνητρο φορολογικής μετανάστευσης σε όσους απέμειναν στη χώρα και μοχλός αποτροπής επαναπατρισμού των κεφαλαίων στο εσωτερικό.

Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει πλούτο και να μην αναδιανέμει τη φτώχια. Και η απλή αλήθεια είναι ότι το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επιλέγει η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προτείνει μια άλλη πολιτική που βασίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη μείωση των φόρων με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, και βέβαια στη διευκόλυνση και προσέλκυση επενδύσεων. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έχουμε το σχέδιο να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά. Να ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Πληρώσαμε ακριβά τα ψέματα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο δημαγωγικός λαϊκισμός, ο κρατισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η πολιτική ατολμία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει διαλύσει την κοινωνία και έχει πλήξη το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται στην ελπίδα που δημιουργεί η αλήθεια. Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει την Ελλάδα μπροστά. Αυτήν την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία θα εκφράσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία. Και μαζί με όλους τους Έλληνες θα ξανακάνουμε την Ελλάδα μας αυτό που της αξίζει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη της Αξιοπιστίας και Αλήθειας. Είναι η λύση που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από τα αδιέξοδα. Είναι η σοβαρή πολιτική δύναμη που θα αλλάξει την χώρα και θα φέρει την ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Είναι η δύναμη που εγγυάται το μέλλον των παιδιών μας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος