FOLLOW US: facebook twitter

Αν. Νικολακόπουλος: Η Ηλεία έτοιμη να υποδεχτεί το νέο της Ποιμενάρχη

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:

Άξιος συνεχιστής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος

Ως Ηλείοι χριστιανοί αναμένουμε την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον ορισμό του νέου Μητροπολίτη μας, μετά την αναγγελία της παραιτήσεως του σεπτού μας Ποιμενάρχη κ.κ. Γερμανού, μετά από 41 χρόνια ποιμαντορίας και προσφοράς στον τόπο μας.

Η επιθυμία του για την εκλογή του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου στην θέση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας, αντικατοπτρίζει και την επιθυμία του κλήρου και του λαού του νομού μας, αλλά και εμού προσωπικά, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον Άξιο συνεχιστή του σημαντικότατου και θεάρεστου έργου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί τον απερχόμενο Ποιμενάρχη μας, αφού υπηρετεί με συνέπεια, αυταπάρνηση και απόλυτη επιτυχία την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για περισσότερα από 50 έτη.

Τέκνο του τόπου μας, διακρίνεται για την σεμνότητά του, την προσήνεια και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και έχει επιτύχει μέσα από το έργο του να είναι αγαπητός και αποδεκτός από όλους. Με λόγο μεστό καθοδηγεί το ποίμνιό του και αποτελεί στήριγμα και παρηγοριά για τους πιστούς.

Άριστος γνώστης όλων των ζητημάτων του τόπου μας και του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τον τόπο. 

Η επιλογή του από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο αποτελεί καθολική επιθυμία των Ηλείων και θα υποδεχτούμε με ικανοποίηση την απόφαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος