FOLLOW US: facebook twitter

Δράση καθαρισμού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιταλίου «Επί της Αλός»

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:

H πρώτη φθινοπωρινή δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της Αλός», αφορούσε στον καθαρισμό του δρόμου στην είσοδο του χωριού (ερχόμενοι από Πύργο, περιοχή Αη Γιώργη μέχρι και τις γραμμές του ΟΣΕ).

Δυστυχώς, η εικόνα που αντίκριζε κανείς μπαίνοντας στο Επιτάλιο ήταν άσχημη. Τα σκουπίδια κατά μήκος του δρόμου και στις δυο πλευρές, διάσπαρτα. Σε αρκετά μάλιστα σημεία μεταξύ δρόμου και χωραφιών είχαν σχηματιστεί μικρές χωματερές, καθώς αρκετοί από ότι φαίνεται πετούν σακούλες με σκουπίδια..!

Τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν την προσπάθεια τους και να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους, ως μια συμβολική κίνηση, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς όλους τους οδηγούς να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον πετώντας πάσης φύσεως σκουπίδια έξω από τα αυτοκίνητα τους..

Μέσα σε μια μόλις ώρα μάζεψαν περισσότερες από 15 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα..!

«Θέλουμε το χωριό μας καθαρό. Θέλουμε το περιβάλλον καθαρό και όμορφο..! Βοηθήστε όλοι σε αυτό.. Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις το πλαστικό κύπελλο του καφέ ή τα γαριδάκια που τρως σε μια σακούλα και να τα πετάξεις σε έναν κάδο ή φτάνοντας στο σπίτι σου.;; Καθόλου δύσκολο. Πρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση. Το οφείλουμε στον τόπο μας, στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας..!» σημειώνουν με νόημα σε ανάρτηση τους στα σόσιαλ μίντια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος