FOLLOW US: facebook twitter

Άμεσα οι έλεγχοι στις χαλαζόπληκτες αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 18-04-2023 | Συντάκτης:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

  • Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Εκτάσεις που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος είδε από κοντά το μέγεθος των ζημιών που άφησε πίσω του το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο ενώ συζήτησε και με τους παραγωγούς που βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και αναμένουν την στήριξή τους από την Πολιτεία.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και των εμπλεκομένων υπηρεσιών είναι άμεση και σήμερα θα βρίσκονται στο Νομό μας οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα στην διαδικασία των ελέγχων ώστε το ίδιο γρήγορα να εξαχθούν και τα αποτελέσματα.

Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξουν ταχύτατες ενέργειες με στόχο τις αποζημιώσεις των αγροτών μας είπε ο Ηλείος βουλευτής ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη και για κατηγορίες που τυχόν δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσω στοχευμένου προγράμματος ειδικών κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.

Να σημειωθεί ότι ό ίδιος πριν από τις δηλώσεις του είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο όπως και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά  για κάθε δυνατή ευέλικτη κίνηση ανακούφισης των πληγέντων παραγωγών που είδαν κυρίως τις υπαίθριες καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο πριν την έναρξη της συγκομιδής….

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιπροσθέτως στην συνομιλία που είχε με τον Υπουργό διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν περιλαμβάνονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις de minimis αποζημιώσεις τα σταφύλια ποικιλίας ροδίτη της Ηλείας αντίθετα με ότι παρατηρήθηκε για άλλες περιοχές. Ζήτησε έτσι από τον κ. Γεωργαντά να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση και να δοθεί η δυνατότητα τέτοιων αποζημιώσεων και για τους παραγωγούς του Νομού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος