FOLLOW US: facebook twitter

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ξεκίνησαν τα μαθήματα κατάρτισης για Νέους Αγρότες ΕΛΓΟ Δήμητρα

Ημερομηνία: 06-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Τοπικά

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ξεκίνησαν  Πανελλαδικά τα μαθήματα κατάρτισης  της πρόσκλησης 2021, για 14.657 Νέους Αγρότες από  τον ΕΛΓΟ Δήμητρα  με την συμμετοχή 14.627 δικαιούχων  από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 3ης Προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν 94 προγράμματα κατάρτισης και οι καταρτιζόμενοι Νέοι Αγρότες είναι συνολικά 1765 και στους τρεις νομούς, Ηλείας, Αχαίας και Αιτωλοακαρνανίας. Στην πρώτη φάση υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης  που άρχισαν στις 30 Ιανουαρίου 2024 και θα διαρκέσουν ως  τις 15 Μαρτίου 2024, ξεκίνησαν ήδη  για τους  Νέους Αγρότες της ΠΕ Ηλείας από την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη της Αμαλιάδας και έχουν συνολική διάρκεια 150 ώρες από τις οποίες οι τουλάχιστον 30 ώρες αφορούν πρακτική́ εξάσκηση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωσή τους οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.  Ωστόσο, στη  νέα προκήρυξη που ετοιµάζεται για το πριµ πρώτης εγκατάστασης µε βάση την προδηµοσίευση, οι ώρες κατάρτισης αυξάνονται από τις 150 στις 250.

Τα Προγράμματα Κατάρτισης θα υλοποιηθούν σε πανελλαδική κλίμακα στις 38 δομές αγροτικής  κατάρτισης τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού, τα οποία διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και στην υλοποίησή τους, θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από́ το επικαιροποιημένο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλικών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για την επιστημονική́ τους γνώση, την επαγγελματική́ εμπειρία τους και είναι σε θέση να καλύψουν με επιτυχία τους μαθησιακούς στόχους. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται  με βάση την κατεύθυνση της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, φυτικής παραγωγής,  ζωικής παραγωγής και μελισσοκομίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia