FOLLOW US: facebook twitter

Αλυσιδωτές εξελίξεις στο κτιριακό του ΟΑΕΔ Πύργου

Ημερομηνία: 06-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα

-Έρχεται την Πέμπτη η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ και στο βάθος… τηλεργασία

-Επιστολή από το Εργατικό Κέντρο 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην ΟΑΕΔ στον Πύργο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», εξετάζεται σοβαρά η ένταξη των εργαζομένων σε καθεστώς τηλεργασίας, εφόσον κριθεί οριστικά ακατάλληλο για τη στέγαση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα κεντρικά της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενημέρωσαν τη Διεύθυνση του υποκαταστήματος στον Πύργο, προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία του προσωπικού για την τηλεργασία μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και να δοθούν  νέες εντολές.

Εκτός αυτού, στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να βρεθεί στον Πύργο για να επισκεφθεί τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννας Χόρμοβα. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε διασταυρωθεί αν η κάθοδός της σχετίζεται με το κτιριακό, ωστόσο στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, επισημαίνεται πως το αίτημα για τη δαπάνη μετακίνησης υποβλήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, δηλαδή μερικές μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Πρωινής.

Επίσης, δεν αναφέρεται αναλυτικά η αιτία μετακίνησής της στον Πύργο, παρά μόνο ότι «θα επισκεφθεί τις ΕΠΑΣ Μαθητείας Πάτρας και Πύργου», ενώ σε άλλες παρόμοιες αποφάσεις παρατίθεται επαρκής αιτιολόγηση.

Υπενθυμίζεται πως η «Πρωινή» στις 27 Οκτωβρίου με αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκάλυψε το σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στον Πύργο, καθώς διαπιστώθηκε μειωμένη στατική επάρκεια από τον έλεγχο που έκαναν αρμόδια τεχνικά συνεργεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της επισκευής και της ανακαίνισης που είχε δρομολογηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την ενημέρωση του προσωπικού της Υπηρεσίας στον Πύργο, δόθηκε από την κεντρική διοίκηση εντολή για προσωρινή παύση εργασιών προς την ανάδοχο εταιρεία που είχε αναλάβει την επιδιόρθωση ζημιών στο κτίσμα, καθώς πλέον απαιτούνται πολύ πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις, που εκτοξεύουν το κόστος.

Επιστολή από το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Για το ζήτημα του κτιρίου έστειλε επιστολή στον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, το Εργατικό Κέντρο Πύργου την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση και τη λήψη απόφασης για την παύση λειτουργίας του κτιρίου, εφόσον αυτό αξιολογηθεί ως μοναδική λύση από την τεχνική έκθεση.

«Είναι επικίνδυνο τόσο για τους υπαλλήλους που στεγάζονται εκεί τα γραφεία τους και συνεχίζουν να εργάζονται, όσο και για τους μαθητές που παρακολουθούν και εκπαιδεύονται μέσα σε αυτές τις επικίνδυνες για τη ζωή τους αίθουσες. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και την παύση λειτουργίας των κτιρίων», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia