FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγή αναδόχου στην ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 27-10-2022 | Συντάκτης:

-Ξαναμπαίνει σε τροχιά συμβασιοποίησης το έργο του δήμου Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά συμβασιοποίησης φαίνεται ότι ξαναμπαίνει το έργο της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Πατρών εξέδωσε απόφαση σχετικά με τις προσφυγές που είχαν καταθέσει εταιρείες που διεκδικούσαν το έργο.

Η Οικονομική Επιτροπή, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με την απόφαση του Εφετείου, ανακάλεσε παλαιότερη απόφαση περί ανακήρυξης προσωρινού αναδόχου και ανακήρυξει νέο προσωρινό ανάδοχο τον οικονομικό φορέα «ALMOTEK IKE – ΠΑΤΣΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ » με ποσοστό μέσης έκπτωσης 8,17%.

Παράλληλα, ανέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου την εκτέλεση των εργασιών/ενεργειών που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με αντικείμενο το συγκεκριμένο έργο, ώστε να ξεκινήσει σύντομα και η υλοποίησή του.

Με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου του Πύργου προχωρά στη δημοπράτηση της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου η δημοτική αρχή, καθώς Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 733.000 ευρώ και μέρος του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, οι παρεμβάσεις προσδιορίζονται από το ύψος της οδού Μπιζανίου ως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου (Ρήγα Φεραίου) και προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και στη συμβολή με την Μπιζανίου. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και θα γίνει δενδροφύτευση.

Επίσης, θα διαμορφωθούν ράμπες ΑμεΑ στην αρχή και στο τέλος εκατέρωθεν των πεζοδρομίων και θα χαραχτούν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ. Μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο θα μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα και θα διαμορφωθεί ειδική διάβαση για τους πεζούς, θα τοποθετηθούν συνολικά 19 κάδοι μικροαπορριμμάτων και θα υπογειοποιηθεί το υπέργειο δίκτυο της ΔΕΗ καθ’ όλο το μήκος της παρέμβασης του δρόμου. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, βασικός άξονας της πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της 28ης Οκτωβρίου, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, η διαμόρφωση φιλικού αστικού περιβάλλοντος προς τα ΑμεΑ και η ασφαλής αναβάθμισή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος