FOLLOW US: facebook twitter

Το 1o Run Κατάκολο-Πύργος δίνει ζωή στην πόλη!

Ημερομηνία: 27-10-2022 | Συντάκτης:

Μέχρι το Σάββατο 29/10 οι εγγραφές

– Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές

– Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Να εμφυσήσουμε αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» στα παιδιά»

Με εκατοντάδες συμμετοχές, συνολικά από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα διεξαχθεί το 1o Run Κατάκολο-Πύργος την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Ένα μεγάλο και πρωτόγνωρο αθλητικό γεγονός, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Πύργου με τους Αθλητικούς Συλλόγους “Γ.Σ Άθληση Πύργου” και “Α.Σ Αίολος” σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων.

Αθλητές όλων των ηλικιών, από τον Πύργο και την Ηλεία, την Αθήνα, την Καλαμάτα, το Αγρίνιο, τη Μεσσηνία, τα Ιωάννινα κ.α., θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πολυδιάστατο αθλητικό δρώμενο, με κορυφαίο αυτό του Αγώνα τρεξίματος των 13 χιλιομέτρων με αφετηρία την πλατεία του Κατακόλου και τερματισμό την κεντρική πλατεία Πύργου.

Με παράλληλες δράσεις που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 29/10 και αφορούν κυρίως τα μικρά παιδιά και τη νέα γενιά της πόλης, ενώ δεκάδες εθελοντές θα φροντίσουν για την σωστή διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων και εκδηλώσεων, η πόλη του Πύργου γίνεται το «κέντρο» του αθλητισμού, της ζωής και της χαράς.

Για τη διοργάνωση μίλησε σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Ανωνακόπουλος, με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και καθηγητές Φ.Α. Θοδωρή Βαγγόπουλο και Κώστα Σκαρτσιάρη οι οποίοι εκπροσώπησαν και το τρίτο μέλος, Πάνο Παυλόπουλο.

Η κοινωνία μας επιβραβεύει με τη συμμετοχή της

«Προτεραιότητά μας είναι η ενασχόλησή μας με τη νέα γενιά, η διαμόρφωση συνθηκών σε αθλητικά δρώμενα όλων των ηλικιών και σ’ αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με όλες τις συλλογικότητες που αναπτύσσουν τέτοια φιλόδοξα προγράμματα. Και αυτό επιβραβεύεται με τη συμμετοχή της κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και συνέχισε: «Ο αριθμός των συμμετοχών στο Run Κατάκολο-Πύργος είναι μια αποστομωτική απάντηση στους «εραστές» της μελαγχολίας και της ακινησίας στην πόλη. Η πόλη κινείται και όσοι κινούνται πάνε μπροστά, και ας ενοχλεί ορισμένους. Συλλογικότητες χωρίς ιδιοτέλεια, προβάλουν στο προσκήνιο για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να εμφυσήσουμε αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» στα παιδιά. Αξίες που είχαν εγκαταλειφθεί για χρόνια στην πόλη μας, από πολλούς συνειδητά, κι από άλλους που υποσυνείδητα τους ακολουθούσαν. Βγάλαμε τον κόσμο από τα σπίτια, φέραμε περισσότερο χαμόγελο, δημιουργούμε αισιοδοξία για το μέλλον, όχι ανεδαφική.

Στόχος είναι η συμμετοχή, ο αθλητισμός να μπει στην καθημερινότητα μας, η άμιλλα, ο ευγενής ανταγωνισμός. Στον ιερό τόπο που γεννήθηκαν οι αρχές του Ολυμπισμού, πρέπει κι εμείς με την καθημερινότητά μας να κινούμαστε με πυξίδα αυτές τις αξίες.

 Τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής, Θοδωρής Βαγγόπουλος, Κώστας Σκαρτσιάρης και Πάνος Παυλόπουλος, δεν είναι μόνο καθηγητές Φυσικής Αγωγής αλλά και πολίτες οι οποίοι έχουν αποδείξει με την καθημερινή τους κοινωνική πρακτική ότι φροντίζουν ο αθλητισμός να είναι για όλους αλλά κυρίως για τα παιδιά».

     *  Το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και δήλωσε: «Τελικά ο Δήμος «τρέχει» πολύ. Μετά τις προηγούμενες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις στην πόλη μας, έρχεται ένα σπουδαίο γεγονός που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός»

Ο Δήμος πρωταγωνιστής σε αθλητικά δρώμενα

Ο κ. Βαγγόπουλος, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την αμέριστη βοήθεια στο όλο εγχείρημα και δήλωσε:       “Κύριο μέλημά μας ήταν να κάνουμε πράξη το σύνθημα της διοργάνωσης, «να δώσουμε ζωής στην πόλη μας». Είμαστε ενεργοί πολίτες του δήμου και σίγουρα μας μελαγχολούσε το γεγονός ότι η πόλη μας ήταν ανενεργή σε αθλητικά θέματα. Ο σκοπός μας είναι καθαρά ανιδιοτελής και στόχος μας είναι να κάνουμε τον Πύργο πρωταγωνιστή σε αθλητικά δρώμενα. Να κάνουμε πράξη τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας και οι αγώνες που θα διοργανώνουμε να μπουν στην συνείδηση των κατοίκων όλης της χώρας. Ήδη με τις συμμετοχές, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε για ακόμη καλύτερες οργανώσεις”.

Ο κ. Σκαρτσιάρης, επεσήμανε πως «η πόλη παίρνει ζωή» κι απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να χαρούν ένα πολύ ωραίο αθλητικό δρώμενο καθώς και ένα διήμερο παράλληλων εκδηλώσεων, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Πύργου για την στήριξή του.

  • Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα
    Τηλ. επικοινωνίας:
    Σκαρτσιάρης Κώστας  6932 638388
    Βαγγόπουλος Θεόδωρος  6986 916022
    Παυλόπουλος Παναγιώτης  6970 835387

Εκκινήσεις:

  • Αγώνα Δρόμου 13 χλμ.: 11:00 (Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγ. Νικολάου, Κατάκολο)
  • Αγώνα Δρόμου 5,3 χλμ: 11:15 (Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγ. Ιωάννη)

Παράλληλες δράσεις

  • Σάββατο 29/10

Από τις 19.00 – 20.45 στην Πλατεία Δικαστηρίων διοργανώνεται Φεστιβάλ Επίδειξης, στο οποίο οι Σχολές χορού, τα Γυμναστήρια καθώς και οι Σχολές Πολεμικών τεχνών του Πύργου, θα έχουν ένα χρονικό διάστημα 5′-7′, να παρουσιάσουν στο κοινό το αντικείμενο δράσης τους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Νικολόπουλο.

  • Κυριακή 30/10

 Στην κεντρική πλατεία Πύργου, θα διεξαχθούν αγώνες σκυταλοδρομίας 6 Χ 50μ μικτές για παιδιά Δημοτικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος