FOLLOW US: facebook twitter

Άλκης Κωνσταντόπουλος: Έρχονται πληρωμές για χιλιάδες παραγωγούς

Ημερομηνία: 12-12-2018 | Συντάκτης:

Γιορτές με γεμάτες τσέπες αναμένεται να κάνουν οι παραγωγοί στην Ηλεία. Αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν την καταβολή της βασικής αλλά και της ενιαίας ενίσχυσης. Το ίδιο περιμένει και η τοπική αγορά, καθώς μετά την απώλεια του εισοδήματος στην οικονομία της Ηλείας από την ελαιοπαραγωγή, χρειάζεται μια γερή τονωτική ένεση. Η ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει σύμφωνα με πληροφορίες χρήματα στους λογαριασμούς, ενώ υπάρχει ελπίδα για πληρωμή σύντομα και για τις περιπτώσεις των ενισχύσεων που δεν δόθηκαν λόγω εκκρεμοτήτων με τους δασικούς χάρτες.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος τόνισε πως «… την εβδομάδα που έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 30% της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» που αφορά περίπου στο 50% της βασικής. Επιπλέον από όσα έχουν ανακοινωθεί, γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί και η εξισωτική ενίσχυση για όσους έχουν εκμεταλλεύσεις σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι επεξεργάζονται διάφορά σενάρια σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχαν οι Περιφερειάρχες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξε μια δήλωση του υπουργού που επισήμανε πως υπάρχει πρόθεση να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί και συνεργάζονται για αυτό το θέμα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, οπότε περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν οι πληρωμές και κατά πόσο θα ληφθούν υπόψη τελικά οι δασικοί χάρτες ή αν θα βρεθεί κάποια λύση να πάρει ο κόσμος το σύνολο των επιδοτήσεών του και να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την τακτοποίηση των δασικών».

Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος «… αρκετοί παραγωγοί της περιοχής μας έχουν προβεί σε ενέργειες τακτοποίησης και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου αυτές οι τακτοποιήσεις θα ληφθούν υπόψη στις πληρωμές. Δεν ξέρουμε αν θα είναι σε αυτές ή σε επόμενες. Ευελπιστούμε πως στο τέλος θα ληφθεί υπόψη η δυσχερής οικονομική κατάσταση των παραγωγών λόγω της καταστροφής της παραγωγής του ελαιόλαδου και να προβούν στο σύνολο των επιδοτήσεων να υπάρξει μια ανακούφιση για τους παραγωγούς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος