FOLLOW US: facebook twitter

Ακυρώνεται ο 7ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Αιφνιδίασε δυσάρεστα την τοπική κοινωνία η απόφαση των διοργανωτών του Μαραθωνίου – Τι επικαλείται στην ανακοίνωσή της

  • Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Νικολακόπουλος ξεκαθάρισε την στάση της Περιφέρειας

Ακυρώθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείο Μαραθώνιος Ολυμπίας, η φετινή διοργάνωση του 7ου Μαραθώνιου Ολυμπίας που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαρτίου 2023, ενώ μπαίνει ξανά στο τραπέζι και επανεξετάζεται και η συνολική πορεία της διοργάνωσής του στο μέλλον.

Η ανακοίνωση αυτή που αιφνιδίασε μεγάλη μερίδα πολιτών, συμμετεχόντων, υποστηρικτών και εθελοντών της διοργάνωσης, σχολιάζεται ήδη ποικιλοτρόπως στα social media, καθώς δε είναι προς το παρόν γνωστό το παρασκήνιο της υπόθεσης, παρότι το Σωματείο του Μαραθωνίου Ολυμπίας δίνει ορισμένες επεξηγήσεις, αναφέροντας εν ολίγοις ότι οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που ήταν συνδιογανωτές δεν είχαν εντάξει εγκαίρως στον προϋπολογισμό τους την επιχορήγηση που ήταν να δώσουν, ενώ αποσύρθηκε- και πάλι άγνωστο γιατί- ο μεγάλος χορηγός του 7ου Μαραθωνίου.

Ωστόσο πραγματικά η ματαίωση της διοργάνωσης έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία, αφού ήταν ένα γεγονός που στηρίχθηκε από χιλιαδες Ηλείους πολίτες και συμμετέχοντες όλα αυτά τα χρόνια.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Σωματείου Μαραθώνιος Ολυμπίας αναφέρει τα εξής:

«Το 2015 μια ομάδα ανθρώπων, εμπνεύστηκε και οραματίστηκε τον Μαραθώνιο Ολυμπίας, μια αθλητικοπολιτιστική διοργάνωση άρρηκτα συνδεδεμένη με υψηλά ιδανικά, όπως αυτά του ολυμπιακού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στηδιαφορετικότητα, της αγωνιστικότητας, της συμμετοχής, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, συνδέοντας τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, την ιστορία και τη σύγχρονη πορεία του τόπου μας.Στόχος μας να συνδέσει την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων –με την Ολυμπία, το ιερό του Δία, τόπο των αγώνων.

Έτσι, για τις ανάγκες διαχείρισης και ανάπτυξης του αγώνα ιδρύθηκε το Σωματείο Μαραθώνιος Ολυμπίας που είναι και ο κύριος διοργανωτής.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος και των απρόβλεπτων προβλημάτων στο ξεκίνημα του, με συστηματική προσπάθεια και ομαδική δουλειά, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας είχε συνεχή ανοδική πορεία με αποτέλεσμα από τους 660 συμμετέχοντες το 2015, να φτάσει το 2019 να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.800 δρομείς από 30 χώρες στους 6 αγώνες του προγράμματος του, ενώ περισσότεροι από 500 εθελοντές υποστήριξαν θερμά τις δράσεις του.

Οι βασικοί υποστηρικτές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου, αφού χωρίς τη δική τους οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Την οικονομική υποστήριξη συμπλήρωναν οι χορηγοί του αγώνα που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή θέλησαν να αποτελέσουν μέρος της και βέβαια τα χρήματα από το κόστος συμμετοχής.

Δυστυχώς, είναι γεγονός ότι παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του σωματείουΜαραθώνιος Ολυμπίας, να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της διοργάνωσης το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τους φορείς-συνδιοργανωτές για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης, αλλά και από τον χορηγό μας.

Ωστόσο, τα χρονικά όρια που υπάρχουν,λόγω της μη έγκρισης των προϋπολογισμών των εμπλεκόμενων Δήμωνμέχρι αυτή την στιγμή, αλλά και το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις υπηρεσίες, προκειμένου να ανατεθούνοι χρηματοδοτήσεις των δράσεων και να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Παράλληλα και ο μέγας χορηγός μας, την τελευταία στιγμή για τους δικούς του λόγους, απέσυρε τη χορηγία του.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να μη βρεθούμε ανακόλουθοι προς τους προμηθευτές μας και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, και αφού εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια, παίρνουμε την πολύ δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την φετινή προγραμματισμένη εκδήλωση και τις παράλληλες δράσεις του 7ου Μαραθώνιου Ολυμπίας στις 25 και 26 Μαρτίου 2023 και να επανεξετάσουμε την πορεία της διοργάνωσης για το μέλλον!

Ζητάμε ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους τους δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, τους συλλόγους δρομέων που μας στηρίζουν, τους εκατοντάδες εθελοντές και τους συλλόγους τους, τις οικογένειες και τα παιδιά που με τη συμμετοχή τους μας δίνατε δύναμη να συνεχίσουμε.

Υ.Γ : Η διοργάνωση κάνει γνωστό ότι τα χρήματα όσων έχουν κάνει εγγραφή, θα επιστραφούν.

Η διοργάνωση
Σωματείο Μαραθώνιος Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος