FOLLOW US: facebook twitter

Ακούει κανείς

Ημερομηνία: 21-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το νέο κύμα δημοσκοπήσεων, μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει μία εικόνα που δεν εκπλήσσει. Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με χαώδη διαφορά 22,5 μονάδων από τον δεύτερο, που συγκεντρώνει 16% στην εκτίμηση ψήφου. Η μόνη αλλαγή, όπως καταγράφεται είναι ότι στη δεύτερη θέση δεν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΠΑΣΟΚ.

Πλην όμως, η πολιτική βιτρίνα που παρουσιάζεται στις έρευνες, κρύβει μία σκληρή πραγματικότητα.
Στην ερώτηση «ποιο πρόβλημα σας απασχολεί περισσότερο», που προφανώς δεν έχει θετική φόρτιση, πρώτο και με συντριπτικό ποσοστό (61,1%) είναι η ακρίβεια και δεύτερο (με 38,4%) είναι η οικονομία και η ανάπτυξη. Ως προς την ακρίβεια, οι διαπιστώσεις είναι προφανείς, ως προς το δεύτερο, φαίνεται ότι οι πολίτες ανησυχούν για εκείνα που η κυβέρνηση παρουσιάσει ως μεγαλύτερα επιτεύγματα της. Επειδή, προφανώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η ευημερία κάποιων δεικτών, δεν γίνεται αισθητή στην καθημερινή ζωή.

Το άλλο, σχεδόν ισοπεδωτικό εύρημα της δημοσκόπησης παρουσιάζεται στο ερώτημα για το βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση. Το 40,2% απαντά «καθόλου» και το 29,8% «λίγο».
Η κοινωνία στέλνει κρυστάλλινα μηνύματα, το θέμα είναι αν τα παραλαμβάνει ο αποδέκτης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia