FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα με περιπολικά η μεταγωγή ψυχικά ασθενών κρατουμένων

Ημερομηνία: 09-01-2024 | Συντάκτης:

-Λύση στο πρόβλημα ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας,
Γρ. Κατσώλης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αγανάκτηση και δυσαρέσκεια προκαλεί στους αστυνομικούς της Ηλείας η συνεχιζόμενη υποχρέωση μεταγωγής ψυχικά ασθενών κρατουμένων, καθώς ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η νομοθεσία περί ίδρυσης ειδικών μονάδων που θα αναλάβουν αυτή τη δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γρηγόρης Κατσώλης, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του νέου έτους έγιναν τρεις μεταγωγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα εκτός νομού με τη χρήση περιπολικών.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι ανεπίτρεπτο να το έχουμε επισημάνει τόσες φορές και να μην έχει διευθετηθεί ακόμα. Στερούνται οι πολίτες της Ηλείας περιπολίες διότι έχουμε επιφορτιστεί με μια διαδικασία που δεν είναι δικής μας δικαιοδοσίας. Δεν το λέμε εμείς, αλλά όλη η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί ότι δεν πρέπει να κάνουν τα περιπολικά τη μεταγωγή των ψυχικά ασθενών, διότι δεν είναι ασφαλές ούτε για τους αστυνομικούς ούτε για τους ίδιους τους ασθενείς που μεταφέρονται», τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Μας είχαν πει ότι θα ιδρυθούν Ειδικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και συνοδεία γιατρών θα κάνουν τη μεταφορά και εμείς ως Αστυνομία θα συνοδεύουμε. Δεν έχει γίνει τίποτα όμως, με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε με περιπολικό έναν ψυχικά ασθενή κρατούμενο ακόμα και σε πόλεις όπως ο Βόλος ή Κέρκυρα. Καταλαβαίνετε ότι σε μια τέτοια απόσταση αν προκύψει κάτι στη διαδρομή, εμείς δεν είμαστε γιατροί για να το χειριστούμε. Πρέπει η πολιτεία να το λύσει, διότι αυτή τη στιγμή η Αστυνομία καλύπτει κενά άλλων υπηρεσιών. Υπάρχουν περιπτώσεις που κρατάμε έναν ψυχικά ασθενή στο δωμάτιο προστατευόμενης φύλαξης, γιατί δεν δίνει κανένας άλλος λύση», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia