FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Έλληνας» Κόντε

Ημερομηνία: 23-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την Ελλάδα θυμήθηκε ξανά ο ο Τζουζέπε Κόντε μιλώντας για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης από την ΕΕ.

«Ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η τελική επιλογή της χώρας του θα επικυρωθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο Κόντε δήλωσε ότι η χώρα του, μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης, έχει ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κατέστησε σαφές ότι τόσο η πρόταση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης», όσο και εκείνες της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης -με κάποιες προσθήκες- θα μπορούσαν να στηριχθούν από την Ιταλία, κάνοντας ένα μικρό βήμα πίσω σε σχέση με την αρχική θέση για ευρω-ομόλογο.

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει μια ορθολογική πρόταση για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, άμεσης ισχύος και που να μη συνοδεύεταια από σκληρά μνημόνια.

Όταν λέει το ίδιο ο Τσακαλώτος, είναι ανεδαφική πρόταση, όταν το λέει ο Κόντε, αυτόματα γίνεται σοβαρή η πρόταση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 23/4/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος