FOLLOW US: facebook twitter

Μαύρες προβλέψεις

Ημερομηνία: 07-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για τη Μεγάλη Ύφεση του κορονοϊού επιβεβαιώνουν το πιο δύσκολο σενάριο για την Ελλάδα, διαψεύδουν τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και εκθέτουν τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η Επιτροπή προβλέπει ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα χτυπηθεί περισσότερο από όλες από την πανδημία, προεξοφλεί ύφεση 9,75% για εφέτος –βαθύτερη ακόμη και από την Ιταλία– και περιμένει ότι θα χαθούν 160.000 θέσεις εργασίας με την ανεργία να φθάνει στο 20%. Βλέπει επίσης αποπληθωρισμό, έλλειμμα στο 6,4% του ΑΕΠ και καθίζηση των επενδύσεων κατά 30%.

Η Κομισιόν δείχνει μερική ανάκαμψη το 2021, οι προβλέψεις της όμως για εφέτος δίνουν ύφεση πολύ ισχυρότερης έντασης από εκείνη των εγχώριων προβλέψεων – όπως το 4% που υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα, εκθέτουν και την υποκριτική διγλωσσία του ΥΠΟΙΚ, το οποίο στην μεν… ελληνική εκδοχή του Προγράμματος Σταθερότητας παρουσιάζει μόνον ένα ήπιο σενάριο για ύφεση 4,7%, στην δε αγγλική βερσιόν προσθέτει ως δυσμενέστερο σενάριο οικονομική συρρίκνωση κατά 7,9%.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 7/5/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος