FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκοσ μητσοτάκησ

«Κλειδώνει» για την Τελετή Αφής 

Ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η πρόσκληση έχει σταλεί, έγινε και μια συζήτηση στην ευρεία σύσκεψη, ενώ την παρουσία του την προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς προ ημερών ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Στις 12 Μαρτίου θα είμαστε στην Ολυμπία για αυτήν τη σπουδαία στιγμή για τον παγκόσμιο αθλητισμό», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τη Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αγρο-τροπολογίες

Τροπολογίες ετοιμάζει ο Βορίδης στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η πρώτη θα αφορά τη δακοκτονία και η δεύτερη θα διευθετήσει ζητήματα προσλήψεων στους ΓΟΕΒ. Το περιεχόμενο της τρίτης τροπολογίας, όμως, καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου γιατί, από όσο έμαθα, μάλλον προβλέπει την αναστολή διώξεων για όσους τα τελευταία 5 χρόνια διετέλεσαν μέλη ΔΣ σε συνεταιρισμούς που χρωστάνε στο Δημόσιο ή έχουν μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης. Ελπίζω να μην κατατεθούν στα μουλωχτά.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαβαρασ κωστασ

Όχι πάλι χρησμός

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στην ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα για το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων, διότι απασχολεί όλους τους αγρότες. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ξανακάνει παρόμοια ερώτηση ο Τζαβάρας, αλλά οι υπουργοί πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλον και απαντάνε με… χρησμούς. Η ΑΑΔΕ, που υπάγεται στο ΥΠΟΙΚ, δείχνει Βορίδη, ο Βορίδης λέει ότι το ακατάσχετο είναι δημοσιονομικό και ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ΥΠΟΙΚ. Δίκιο έχει μάλλον ο ΥΠΑΑΤ, αλλά η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει καθιερώσει ως επίσημο «άθλημά» της το πινγκ πονγκ ευθυνών.

Αχαϊκά παιχνίδια

Διάβασα προχθές πανηγυρικές δηλώσεις του Αχαιού βουλευτή Άγγελου Τσίγκρη για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού. «Μετά την προκήρυξη και ολοκλήρωση των ανωτέρω μελετών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ωρίμανση της επέκτασης της κεντρικής διώρυγας Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα», του απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, σε σχετική ερώτηση. Στη θέση του κι εγώ θα πανηγύριζα. Ξέρεις τι είναι να παλεύει η βόρεια Ηλεία να υδροδοτηθεί από το φράγμα και να σου λένε ότι πρώτα θα πάρει νερό η Αχαΐα;

Ετοιμάζει ερώτηση

Ερώτηση προς τον περ/ρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη αναμένεται να καταθέσει περιφερειακός σύμβουλος της Ηλείας στη σημερινή συνεδρίαση στην Πάτρα, προκειμένου να πληροφορηθεί την επίσημη θέση της Περιφέρειας για τη μεθαυριανή πανηλειακή γενική απεργία. Προβλέπεται ενδιαφέρων διάλογος!

Τα μπλοκ

Η Πανηλειακή απεργία, εκτός όλων των άλλων, είναι ευκαιρία να δούμε αν θα έχουμε νέα κατανομή στα μπλοκ των δημάρχων. Μέχρι τώρα το έχουμε δει στο 5-2 και στο 4-3. Το ένα μπλοκ, πάντως, δεν πέφτει με τίποτα κάτω από τους τρεις δημάρχους και έχει τον τέταρτο πολύ κοντά του. Το άλλο μπλοκ έχει σταθερούς δύο και από κοντά τον τρίτο, αλλά αυτός διατηρεί την ανεξαρτησία του για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Καλό θα ήταν να μην είχαμε τέτοιους διαχωρισμούς, αλλά δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Αποτέλεσμα εικόνας για police officer

Μεσσηνιακή λύση

Ανατράπηκε το αρχικό πλάνο για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, καθώς από την περασμένη Πέμπτη ανέλαβε νέος Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας ο Μεσσήνιος αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Μάνδαλος, ο οποίος εκτελούσε  μέχρι πρότινος χρέη α’ υποδιευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ο κ. Μάνδαλος υπηρέτησε για 18 χρόνια στη Μεσσηνία, ως υποδιευθυντής στη Διεύθυνση και ως διοικητής στα Αστυνομικά Τμήματα Καλαμάτας και Μεσσήνης. Καλορίζικος.

Νέο ΔΣ στην ΥΔΡΗΛ

Εδώ και μερικές ημέρες η ΥΔΡΗΛ έχει μπει σε τροχιά κανονικής επαναλειτουργίας. Συγκροτήθηκε προ ημερών το νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι διαπραγματεύσεις με την τράπεζα στην οποία υπάρχουν παλιές οφειλές. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών, ώστε να «ανασάνει» η εταιρεία και να ξαναλειτουργήσει.

Νέος αντιδήμαρχος

Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ορίστηκε ο Μακρισιώτης δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γριβάκης, με απόφαση του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου. Οι αρμοδιότητες πολλές και δύσκολες, όμως, γιατί του ανέθεσε ό,τι αφορά Αλφειό και πρώην λίμνη Αγουλινίτσας, αντιπλημμυρικά, αγροτική οδοποιία, αλλά κα την ανακύκλωση. Ή τα φέρνει εις πέρας και πιάνει στασίδι καλό για το 2023 ή τα κάνει μαντάρα και πάει σπίτι του.

Ορκωμοσία αποφοίτων

Κοσμοσυρροή αναμένεται στις 3 Απριλίου στον Πύργο, καθώς το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεμπέρδεψε με τα γραφειοκρατικά και προγραμμάτισε  ορκωμοσία των αποφοίτων των τμημάτων Πληροφορικής & ΜΜΕ, Μουσειολογίας και ΔΟΕΠ & ΤΜ που ολοκλήρωσαν σπουδές έως και τον Μάιο του 2019. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, το οποίο φαίνεται ότι σταδιακά καθιερώνεται ως χώρος εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος