FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 6/8/2020

Ημερομηνία: 06-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Παράσταση διαμαρτυρίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας σήμερα στις 9:30 το πρωί, με κύριο θέμα τις υπηρεσιακές μεταβολές. Ταυτόχρονα θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υλοποίηση της πρότασης του Διευθυντή Β/βάθμιας για τα ολιγομελή τμήματα και τον ορισμό προσωρινών Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Το νου μας

Σας το γράφω τώρα που είναι καλοκαίρι και είμαστε χαλαροί. Από Σεπτέμβριο να είστε έτοιμοι και σε εγρήγορση όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας. Καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι να επιδιώξουν να συναντηθούμε τον νεοεκλεγέντα πρύτανη Χρήστο Μπούρα με το που θα αναλάβει (1η Σεπτεμβρίου) τα καθήκοντά του, ώστενα έχουμε πλήρη εικόνα ενόψει της νέας ακαδημαϊκής περιόδου. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι καθαρές εξηγήσεις διαλύουν τις παρεξηγήσεις.

Aπευθείας επαφή

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, στο δημαρχείο Βαρθολομιού θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Βαρθολομιού. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας μορφής επικοινωνίας με τους πολίτες που έχει εγκαινιάσει ο κ.Μαρίνος, προκειμένου να ακούει τα προβλήματα των πολιτών απευθείας και αδιαμεσολάβητα.

Περί Νότιας Κορέας

Στο παράδειγμα της Νότιας Κορέας ως προς τη διαχείριση του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Ηλείος δ/ντής της Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τόσο απλή υπόθεση το να εφαρμόσει και μια ευρωπαϊκή χώρα την ίδια μέθοδο. Επικαλούμενος ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου, ο οποίος τονίζει ότι η Ν. Κορέα  εφάρμοσε μέτρα όπως  η εκτεταμένη χρήση καμερών ασφαλείας στους δρόμους, η παρακολούθηση στοιχείων πιστωτικών-χρεωστικών καρτών για αποκάλυψη συναλλαγών κάθε «ύποπτου» κλπ, διατύπωσε το ερώτημα κατά πόσον όλα αυτά είναι συμβατά με το κράτος δικαίου που υπάρχει στην Ευρώπη και φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε και στη χώρα μας.

Ζήτησε συνεργασία

Στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος, τονίζοντας ότι σε καθημερινή βάση τα μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν τις μικρές χωματερές (που δημιουργούν κάποιοι ασυνείδητοι) ακόμα κ δίπλα από τους νέους κάδους που έχουν τοποθετηθεί. «Ζητάμε την συνεργασία των ευσυνείδητων πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος