FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 5/8/2020

Ημερομηνία: 05-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τζάμπα φασαρία

Επιλογές με σαφή ιδεολογικό χαρακτήρα περιελάμβανε ο –κάτι σαν- ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε χθες από τον Πέτσα, αφού τα περί δομικών αλλαγών αποδείχθηκαν ράδιο αρβύλα – δεν αφήνει ο Σαμαράς ακόμα. Υπουργός δεν πειράχτηκε άμεσα, ούτε καν ο Θεοχάρης. Και λέμε άμεσα, διότι η αναβάθμιση του Σκυλακάκη σε αναλ. Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, όσο να’ναι τον «κόντυνε» τον Σταϊκούρα. Επίσης, η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση σε αναπλ. υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, περιόρισε λίγο τις αρμοδιότητες του Άδ. Γεωργιάδη. Στην κυβέρνηση μπήκε επίσης  ο –κεντροαριστερών καταβολών- Πάνος Τσακλόγλου, μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη, ως  υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης,  αφού οι συζητήσεις με τον Μανιάτη ναυάγησαν, προς ικανοποίηση του Χατζηδάκη. Υφυπουργός Υγείας σε θέματα ψυχικής Υγείας ορίστηκε η βουλευτής Ζωή Ράπτη, κίνηση ομολογουμένως εύστοχη και επικοινωνιακά έξυπνη, και υφυπουργός Περιβάλλοντος για θέματα Προστασίας του περιβάλλοντος ο βουλευτής Νίκος Ταγαράς, για τον οποίο τα πρώτα σχόλια από δημοσιογράφου που καλύπτουν το συγκεκριμένο υπουργείο, μόνο κολακευτικά δεν είναι.

Φαρ Ουέστ

«Καλώ ήρθατε στην Άγρια Δύση». Μια τέτοια πινακίδα πρέπει να βάλουμε στα όρια της Ηλείας με την Αχαΐα, μη σας πω και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ούτε και σε αυτόν τον ανασχηματισμό είδαμε προκοπή. Και για να μην κατηγορηθώ ότι το βλέπω τοπικιστικά, δεν είναι ότι έμεινε εκτός μόνο η Ηλεία, αλλά δεν μπήκε ούτε Αχαιός στην κυβέρνηση, αλλά ούτε και Αιτωλοακαρνάνας. Δέκα βουλευτές έχει η Νέα Δημοκρατία σε όλη την περιφέρεια, κανέναν δεν θεωρεί ικανό το επιτελείο του Μητσοτάκη;

Υπερ-υπουργός

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επαληθεύτηκαν πλήρως όσον αφορά τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Εδώ και καιρό έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μητσοτάκη, ενώ είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με την Ντόρα από την εποχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτός θα έχει πλέον και την ευθύνη για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτός θα είναι ο αρμόδιος για να μην ξεφύγουν ελλείμματα και χρέη. Οι ιδεολογικές του καταβολές δεν με πολυενθουσιάζουν, αλλά ας τον δούμε στην πράξη. Πρώτο και κρίσιμο τεστ το τέλος Αυγούστου, όπου θα παρουσιάσει τη ρύθμιση που θα διευθετεί το χρόνιο πρόβλημα των «πυροδανείων».

Σφοδρή κριτική

Δριμεία κριτική στον Μητσοτάκη έκανε ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά τις ανακοινώσεις για τον μίνι ανασχηματισμό. Ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι με την αναβάθμιση του Σκυλακάκη μετατρέπει την αξιοποίηση των 72 δις σε οικογενειακή υπόθεση, υποβαθμίζοντας, Σταϊκούτρα, Βρούτση Γεωργιάδη. Παράλληλα, στάθηκε στο πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας, την έλλειψη ρευστότητας και τη χαμηλή  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, καθώς και την προχειρότητα στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι οδηγούμαστε νομοτελειακά σε λουκέτα χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη «Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα , πολύ σύντομα η ‘’επιτυχημένη’’ κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αποτυχία των πολιτικών της και το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και στην κοινωνία», επισήμανε.

Ενημέρωση

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της χώρας θα έχουν σήμερα ο Κικίλιας κι ο Κοντοζαμάνης στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19. Παρόντες θα είναι και ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου. Θα ρωτάει ο Κικίλιας «είμαστε έτοιμοι;», θα απαντά ο Καρβέλης «πανέτοιμοι, ασχέτως αν στην προκήρυξη δεν προβλέπεται πρόσληψη γιατρού στην Ηλεία, που ήταν ο πρώτος νομός που χτυπήθηκε από τον ιό».

Έγκαιρη ενημέρωση

Σας ενημερώσαμε εγκαίρως από χθες για την πρόθεση του πρωθυπουργού να προβεί σε διάγγελμα προς τους πολίτες, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό. Η πληροφορία μας αποδείχθηκε εγκυρότατη, καθώς σήμερα το πρωί ο Μητσοτάκης θα απευθύνει δημόσιο μήνυμα στο πλαίσιο της σύσκεψης για τον κορονοϊό. Να διαβάζετε τα «Αιχμηρά» για να ξέρετε τι σας  γίνεται. Και από Σεπτέμβρη θα μπορείτε να στέλνετε και εσείς τα δικά σας σχόλια. Σύντομα λεπτομέρειες…

Συζήτηση για τα απόβλητα κομμωτηρίων

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος υπό την προεδρία της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και προϊόντων κομμωτηρίων, κατόπιν σχετικής αναφοράς από την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος. Την Επιτροπή ενημέρωσαν η Πρόεδρος και ο Ταμίας της Κλαδικής Ομοσπονδίας, κα Μαρία Σωτηροπούλου και ο κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος, με καταγωγή από τον Πύργο, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ώστε να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα των κομμωτηριακών αποβλήτων. Στόχος της συνεδρίασης ήταν να γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα και να ανοίξει ο δρόμος προς τα «βιώσιμα» κομμωτήρια.

Σε νέο χώρο το Αμαξοστάσιο Καθαριότητας

Ο Δήμος Πύργου υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου, για τη μεταφορά του αμαξοστασίου Οχημάτων του Δήμου, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου, ανακοινώνει πως αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα μεταφερθεί σε νέο ιδιόκτητο χώρο του Δήμου.  Θα ακολουθήσει καθαρισμός και αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου και  έτσι  θα ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των περίοικων για αναβάθμιση της περιοχής του παλιού Νοσοκομείου. Ορθή κίνηση, γιατί το Μανωλοπούλειο πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά αξιοποίησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος