FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 26-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για λίνα μενδώνη

Της έπεφτε μακριά

Όταν είσαι υπουργός Πολιτισμού και θες να επισκεφθείς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξεκινάς από την Αρχαία Ολυμπία. Τελεία και παύλα. Δεν ξεκινάς από την Αθήνα για μια απλή σύσκεψη εργασίας στην Πάτρα, αλλιώς αρκούσε μόνο ο γ.γ Γ. Διδασκάλου. Τελικά ο λόγος που κατέβηκε χθες, ήταν για να μας πει ότι πεί τέσσερα χρόνια δεν προχώρησε τίποτα και ότι με την ίδια στο υπουργείο τώρα θα τρέξουν όλα. Στους οκτώ μήνες που είναι υπουργός, πήγε στα Χανιά, στη Ρόδο, στον Βόλο, στην Ηγουμενίτσα, στην Καβάλα, στην Αμφίπολη, στη Βεργίνα, στην Κέρκυρα, στη Καρδαμύλη, στο Μέτσοβο, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, ασχολήθηκε κανα δυο εβδομάδες με την ταινία «Τζόκερ», πέρασε μια τροπολογία για το ποδόσφαιρο γιατί ο Αυγενάκης τα θαλάσσωσε, αλλά χρόνο για την Ολυμπία ενόψει της τελετής αφής δεν βρήκε. Μάλλον της έπεφτε μακριά…

Απέδωσε εύσημα

Συγχαρητήρια στον δήμο Πύργου έδωσε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύβουλος Στάθης Καννής για την επιτυχημένη διοργάνωση του Καρναβαλιού, λέγοντας ότι η πόλη διασκέδασε και ξέφυγε για λίγο. Ο κ. Καννής έχει έναν λόγο παραπάνω να χαίρεται, διότι ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ, Χάρης Μικελόπουλος ήταν υποψήφιός του στις εκλογές, οπότε αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του. Στο τέλος είπε ότι «το στοίχημα το κερδίζουμε όταν η πόλη ενώνεται», αλλά όχι ότι αυτό σημαίνει συνεργασία με την παράταξη της πλειοψηφίας, διότι στα πρόσφατα δημοτικά συμβούλια τα πνεύματα οξύνονται με την πρώτη σπίθα!

Κόντρα για το Κιλελέρ

Ενταση –στιγμιαία ευτυχώς- προέκυψε μεταξύ Δ. Κράλλη και Άγγ. Κολόσακα, με αφορμή την αναφορά του πρώτου ότι «έχουν δημιουργηθεί γενικευμένες συνθήκες εξέργεσης των πολιτών, μεταμορφώνοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο σε ένα σύγχρονο Κιλελέρ». Ο κ. Κολόσακας ενοχλήθηκε από αυτον τον παραλληλισμό και στην εισήγησή του είπε ότι «κάποιες λέξεις είναι ιερές, ας αφήσουμε το Κιλελέρ εκεί που είναι, δεν είμαστε σε επαναστατική διαδικασία». Κάτι του απάντησε εκεί ο κ. Κράλλης, προφανώς για να του εξηγήσει πως δεν τίθεται ζήτημα ασέβειας, αλλά ο κ.Κολόσακας εξερράγη λέγοντάς του «θα μου κάνεις λογοκρισία; Θα πω αυτα που θέλω»! Ευτυχώς οι τόνοι έπεσαν γρήγορα.

Τους προσκάλεσε!

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη σημερινή κινητοποίηση δεν συζητήθηκε χθες ούτε καν προ ημερησίας διατάξεως για λόγους που σχετίζονται με τον κανονισμό του περιφερειακού συμβουλιού. Ως παλιός αυτοδιοικητικός αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Ηλειος περ/κός σύμβουλος Τρύφωνας Αθανασόπουλος  της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού τοποθετήθηκε για τα υπό συζήτηση θέματα, άδραξε την ευκαιρία! «Εμείς πάντως σας καλούμε στην κινητοποίηση της Τετάρτης», ανέφερε, χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση.

Νέα πρόσκληση με αιχμές

Νέα παρέμβαση έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής Εμπορίου στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης σχετικά με την Πατρών-Πύργου. Ο Ηλείος βουλευτής είπε στον πρόεδρο της Επιτροπής, Γ. Βλάχo, ότι από τις 14 Γενάρη έχει ζητήσει συνεδρίαση με παρόντα τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, κι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί. «Να του μεταφέρετε το αίτημά μας, μήπως κάποια στιγμή συγκινηθεί και έρθει, γιατί, εγώ τον είδα σε ένα νομοσχέδιο και είπε “ναι θα’ ρθώ”» είπε με ολίγον καυστικό τόνο ο κ. Κατρίνης.

Πείσμωσαν

Τι ήταν να πει ο Βορίδης ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά χωρίς αγροτικές κινητοποιήσεις; Πείσμωσαν στην ΟΑΣΗ και αύριο θα είναι πάλι στους δρόμους για διαμαρτυρία, ενώ συνεδριάζει και η πανελλαδική των μπλόκων. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, οι κινητοποιήσεις δεν είναι καθόλου μαζικές, κάτι που το λέει διαρκώς και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θ. Βομπίρης. Ωστόσο, ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς, που βάζει ιδιώτες μέσα, ίσως προκαλέσει αντιδράσεις.

Πλήρης επιβεβαίωση

Χθες διαβάσατε στην «Πρωινή» ότι «κλειδώνει» η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή αφής της Φλόγας και λίγες ώρες μετά μας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, για την παρουσία του. Για τον Παυλόπουλο είχε γραφτεί στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παραστεί στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Καλλιμάρμαρο.

Συναινετική παρέμβαση

Κράλλης και Πατρινός το πήγαιναν ολοταχώς για καβγά στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το αν πρέπει να συζητηθεί πρώτο ή τελευταίο το ζήτημα της συμμετοχής του δήμου Ήλιδας στην Πανηλειακή Απεργία. Ωστόσο, η παρέμβαση του Χριστοδουλόπουλου σε ήπιο και συναινετικό τόνο έδωσε τη λύση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το έθεσε προς ψήφιση και τελικά το Σώμα αποφάσισε να το συζητήσει πρώτο και να λάβει την απόφαση για συμμετοχή του δήμου Ήλιδας, ενώ αποδεκτή από τον δήμαρχο έγινε και η πρότασή του για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot