FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/12/2020

Ημερομηνία: 27-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολύμηνη προσπάθεια

Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου είναι εγχείρημα που το δουλεύει μήνες τώρα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, και πιθανόν να είχε προχωρήσει ταχύτερα αν δεν είχε ενσκήψει η πανδημία. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις θετικές εξελίξεις, αφού πλέον είναι θέμα χρόνου και… ελληνικής γραφειοκρατίας.  Ο αντιπεριφερειάρχης εξακολουθεί να είναι λιτός και προσεκτικός στις δηλώσεις του μέχρι να ολοκληρωθούν και να δοθεί και η τελική άδεια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορονοϊού επιτρέποντος, το 2021 μπορεί και να είναι έτος «ανάστασης» του αεροδρομίου

Πρωινές Αιχμές

*Όταν στις θέσεις Παθολόγων που προκηρύσσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας φτάνει μόνο ένας γιατρός στη συνέντευξη για να διοριστεί, μην περιμένετε θαύματα για το Νοσοκομείο Πύργου.

*Δεύτερη μέρα μέσα στη εβδομάδα που η Ηλεία εμφανίζει μηδενικά κρούσματα. Η αλυσίδα της διασποράς στον νομό φαίνεται ότι έχει σπάσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτός ο εφησυχασμός.

*Έρχονται κορονοαποζημιώσεις αυτήν την εβδομάδα. Για να δούμε τελικά τι ποσά θα μπουν. Το καλό είναι δεν υπόκεινται σε κατάσχεση, μετά τις παρεμβάσεις Τζαβάρα και Νικολακόπουλου σε Βορίδη.

*Δεν θεωρεί ουρανοκατέβατα τα εξώδικα ο δήμαρχος Ζαχάρως, από ό,τι μαθαίνω, αλλά πιστεύει ότι ήταν πλήρως κατευθυνόμενα και με συγκεκριμένο στόχο. Λέτε;

*Με νομοσχέδιο για την Παιδεία θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική χρονιά, οπότε ετοιμαστείτε για συγκρούσεις και για λουκέτα σε ΑΕΙ. Έρμη Μουσειολογία…

Εισακούστηκε

Έπιασε τόπο η ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα προς τον Χαρδαλιά για τη θήρα, αφού αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ είχε ζητήσει να επιτραπεί ξανά το κυνήγι έστω με περιορισμούς, πρόταση που την υιοθέτησε η κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις που να συνδέουν τη θήρα με την ευρεία διασπορά του κορονοϊού.

Δυσαρέσκεια

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε το ΥΠΑΑΤ να καταβάλει τις αγροτικές επιδοτήσεις, προκάλεσε μπάχαλο στον αγροτικό κόσμο. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Αγροτών, Άλκ. Κωνσταντόπουλος, οι περισσότεροι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν τι πήραν και τι τους απομένει ακόμα να πάρουν, ενώ και τα ΚΕΑ δεν έχουν λάβει ακόμα πλήρη ενημέρωση, με συνέπεια να προκαλείται σύγχυση.

Σχεδιασμός

Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή τουρισμού που έχει συστήσει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός για την ερχόμενη περίοδο, κορονοϊού επιτρέποντος. Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης μακρόπνοου σχεδιασμου με κατάρτιση ετήσιου επιχειρησιακού σχεδίου, προκειμένου να επιτευχθεί σταδιακά η τουριστική ανάκαμψη.

Η προτροπή της κόρης

Τρόφιμα στον Ερυθρό Σταυρό προσέφερε πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης της κόρης του Παναγιώτας. «»Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε, μια απλή πράξη εθελοντισμού είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας», ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο facebook.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Στο Κανάλι της Βουλής!

Στη Γαστούνη βρέθηκε ο δημοφιλής παρουσιαστής της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο», Χρήστος Μυλωνάς, για να προβάλει τον δήμο Πηνειού. Μαζί του ήταν ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος,  ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επιλογή της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής να προβάλει τον δήμο και προανήγγειλε την προβολή της από το Κανάλι της Βουλής το προσεχές χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος