FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Τα Χριστούγεννα και το  “μυστικό” κομβόι της γελοιότητας!

Ημερομηνία: 27-12-2020 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Όλα τελικά είναι μια ιδέα, ακόμα και τα Χριστούγεννα!  Ηρθαν, τα ζήσαμε όπως τα ζήσαμε, χωρίς κάλαντα και παιδικές χαρούμενες φωνές, πιο  θλιβερά, πιο μοναχικά, ολίγον…  οικογενειακά γιατί αν δεν είχες μαζί σου το Ε9 μόνιμης κατοικίας δεν ταξίδευες και άρα η… κατά Χαρδαλιά  επανένωση οικογενειών δεν επετεύχθη. Γονείς, παιδιά, αδέλφια που τυχαίνει να μην έχουν τον ίδιο τόπο μόνιμης κατοικίας, λογίζεται κατά τους κυβερνώντες ότι… δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς, επομένως δεν υπήρχε και λόγος να συναντηθούν και να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι!

Έτσι, δίπλα από το ψητό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι  πήρε τη θέση του  το… skype, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας ο καθένας στο σπίτι του,  ανταλλάξαμε  διαδικτυακές ευχές και γιορτινές εικόνες,  είπαμε πόσο λείπουμε ο ένας στον άλλον, έτσι, για να νοιώσουμε λίγο οικογένεια! Η  “μαγεία” της εικονικής πραγματικότητας, με εικόνες…  επιστημονικής φαντασίας που μας επέβαλλε ο καταραμένος όφις! Και μετά, κλείσαμε το skype και φάγαμε και ήπιαμε μόνοι μας οι περισσότεροι κι ο καθένας στην κούρνια του και επιστροφή στην μέρα της μαρμότας!  Τα πιο… ειδυλλιακά Χριστούγεννα!

Απ ‘ την άλλη, είχες το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί δεν θα μπορούσες να μπεις στο στόχαστρο κανενός κακεντρεχή γείτονα  ή περαστικού που “μυρίστηκε” πολυκοσμία και κάλεσε το 100 και από το φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι θα μπορούσες κάλλιστα  βρεθείς στο κρατητήριο! Γιατί κάποιοι,  είτε γιατί φοβούνται τον ίσκιο τους, είτε γιατί  έχουν μέσα τους τον… καταδότη, δεν το’ χουν σε τίποτα αν σε δουν να περνάς καλά και να υπερβαίνεις τα “νόμιμα”, να  καλούν την αστυνομία! Δεν είναι τυχαίο ότι το διήμερο των Χριστουγέννων έγιναν χιλιάδες καταγγελίες για παράβαση των μέτρων ( από τους διπλανούς μας)!  Και πολύ φοβάμαι ότι το σύνδρομο του καταδότη που έθρεψαν οι κυβερνητικές πολιτικές, δεν θα περάσει μαζί με τον κορονοϊό!

Και βεβαίως τα φετινά ‘ειδυλλιακά” Χριστούγεννα είχαν και σκηνές από James Bond, «No time to die»,  κατά την διάρκεια της… επιχείρησης “Ελευθερία” που απορώ πως δεν ονομάστηκε “Freedome», αφού η κυβερνηση εν προκειμένω καινοτόμησε βαφτίζοντας με ελληνικό όνομα- τι μπανάλ θεέ μου- την “ιεροτελεστία” άφιξης των εμβολίων στη χώρα μας! “Ειδικό σχέδιο με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ , τη συμμετοχή άνω των 4.000 αστυνομικών  και εναέρια κάλυψη, έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), υπό τις οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη  μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων του κορωνοϊού που έφτασαν στην Ελλάδα με απόλυτη μυστικότητα” μετέδιδε το ΣΚΑΙ και… σκάω στα γέλια με αυτά που ακούω και βλέπω!

Και η “πληροφόρηση” έχει και συνέχεια, καθώς με φίλα προσκείμενη ( στην κυβέρνηση εφημερίδα) αναφέρεται ότι “ αντίστοιχη μέριμνα θα υπάρχει και για τη μεταφορά των εμβολίων στα 450 εμβολιαστικά κέντρα που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία σε όλη τη χώρα, με τους αξιωματούχους της λεωφόρου Κατεχάκη να σημειώνουν ότι «η κινητοποίηση για τη μεταφορά των εμβολίων θα παραπέμπει σε μεταγωγή… επικίνδυνου κακοποιού, καθώς ο επικεφαλής της Interpol Γιούργκεν Στοκ προειδοποίησε ότι αναμένεται δραματική αύξηση της εγκληματικότητας κατά τη διάρκεια διανομής των εμβολίων για την COVID-19. Και… ξανασκάω στα γέλια! Και εγώ και ο… Πάσαρης!

Αντιτρομοκρατική, αστυνομικοί, μαχητές των αιθέρων, λιμενικοί, βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές, κυβερνητικοί, παρατρεχάμενο,  δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, συνοδεύουν το κομβόι  της γελοιότητας, το κομβόι των εμβολίων που αφίχθησαν μέσω του Προμαχώνα. , Ήταν δε τόσο “μυστική” η μεταφορά τους  από την “μυστική” διαδρομή στον “μυστικό” τόπο της φαρμακαποθήκης στο Κρυονέρι, που το σκηνικό έπαιζε σε live μετάδοση   λεπτό- λεπτό από τα κανάλια στην “σεμνή” αυτή  τελετή υποδοχής!!  Εχω να δω τέτοιες σκηνές από την σύλληψη της… 17 Νοέμβρη!! Η απόλυτη φαρσοκωμωδία ή κατά το λαϊκότερο “θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει”!! !  Αφήστε δηλαδή που αν κάποιοι είχαν σχέδιο δολιοφθοράς , είχαν μπροστά τους όλο το χάρτη λεπτομερώς!

Και το φορτηγό φτάνει στην φαρμακαποθήκη στο Κρυονέρι σε live πάντα μετάδοση κι αρχίζουν οι ειδικοί να ξεκλειδώνουν! Ανοίγουν την μια πόρτα του φορτηγού – ψυγείου, ανοίγουν τη δεύτερη, ανοίγουν την τρίτη – σαν την ιστορία με το ανοίγω την τσάντα, βγάζω το  μικρό τσαντάκι, ανοίγω το  μικρό τσαντάκι βγάζω το μικρότερο και πάει λέγοντας- και βλέπουμε τελικά να βγαίνει ένα… κιβωτιακι!  Γιατί πόσο μεγαλύτερο να είναι από μια παλέτα όταν περιέχει μόνο 9.500 εμβόλια! Να υποθέσουμε λοιπόν πώς όταν θα έρθουν οι μεγαλύτερες ποσότητες θα κινητοποιηθούν και οι…. 4000 αστυνομικοί που μετάδιδε ο ΣΚΑΙ και όλα τα στρατά!!! Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοια σκηνικά γελοιότητας αντί να πείθουν τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τον αποτρέπουν! Τόσο απλά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος